Okuduğunuz metinde renkler konuşturulmuştur. Siz de aşağıda verilen varlık kadrosundan en az ikisini seçiniz.

Okuduğunuz metinde renkler konuşturulmuştur. Siz de aşağıda verilen varlık kadrosundan en az ikisini seçiniz. Aşağıdaki duygulardan birini anlatan fablınızı yazınız. Güzel bir başlık koyunuz.

Varlık kadrosu: Tilki, karga, kuzu, kedi, çınar ağacı, gül, kurt- Duygular: Kıskançlık, korku, sevgi, beğenme, yalnızlık

Eski zamanlarda bir köyde koyun sürüsü yaşarmış. Bu sürüde bahar gelince yeni yavrular doğmuş. Bir tanesinin annesi ölmüş. Öksüz kalan kuzu yalnızlıkla baş başa kalmış. Diğer koyunların yanına yaklaşıyormuş ama onlar buna izin vermiyormuş. Sadece kendi yavrularıyla ilgileniyorlarmış. Bu durumu fark eden yakınlardaki çınar ağacı kuzuya kol kanat germiş. Onu yanına çağırmış. Sakın üzülme, demiş. Benim dibimdeki otlarla beslen ve sıcak zamanlarda gölgemde dinlen demiş. Kuzu çınar ağacının bu sevecen tavrından etkilenmiş. Onda iyi bir kalp olduğunu görmüş.

Çınar ağacının yaptığı güzellikler bununla da kalmamış. Diğer koyunlarla arası oldukça iyiymiş. Önceden onlar gelip altında gölgelendiği için çoğunu tanıyormuş. Onlar sıcak saatlerde dinlenmeye gelince hepsine bir konuşma yapmış. Bu yavrucağın annesi yoktur. Er olur alsanıza, onu da aranıza. Hatta onun süt emmesi lazım. Yok, mu aranızda şefkatli bir koyun diyerek sitem etmiş. Koyunlar onun haklı olduğunu düşünmüş. Artık yavru kuzucuk sahipsiz değilmiş. Her gün farklı bir koyunu emerek süt ihtiyacını gideriyormuş. Bundan sonra hem koyun sürüsü, hem kuzular, hem de çınar ağacı mutlu bir şekilde yaşamışlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski