Eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesi için neler yapılmalıdır? Düşüncelerinizi açıklayınız.

Bu sayfada ‘Eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesi için neler yapılmalıdır? Düşüncelerinizi açıklayınız.’ Konusuna değineceğiz.

Eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesi için büyüklere çok büyük görevler düşmektedir. Öncelikle çocuk aile eğitimi almaktadır. Aile bireyleri çocuğa olumlu davranış konusunda örnek olmalıdır. Mesela kötü bir davranışı yapma diye telkinde bulunurken kendileri de bu kötü davranıştan kaçınmalıdır. Çünkü çocuklar yetişkinler gözlemleyerek onların yaptığını yapar. Daha sonra okul ortamında öğretmenler tarafından çocuğa eğitim ve bilinç kazandırılmaktadır. Eğitimciler de bu konuda çok dikkatli olursa çocuk daha iyi yetişecektir.

Bir başka mesele de çocuklara her anlamda donanımlı, onların kendilerini ifade etmesine olanak tanıyan eğitim ortamları oluşturulmalıdır. Çocuklar özgür hissederek, korku olmadan rahatça kendilerini ifade edebileceği ortamlarda eğitim görmelidir. Bütün bunlar eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesi için hayati önem taşımaktadır. Yani öğretilen bilgi pratikte uygulanıp hayata geçirilirse bu beklenti gerçekleşir.

Kısacası iyi bir neslin yetişmesi isteniyorsa onlara uygun koşullar bir araya getirilmelidir. Aslından herkes çocuklara yarar sağlayacak bilgi öğretme konusunda aynı görüşle sahiptir. Ancak burada rol model olmaz konusunda titiz davranmak gerekir. Büyükler her ne kadar göz önüne almasa da yaptıkları bütün şeyler çocukların hafızasına kaydedilir. İşte bir neslin bilinç kazanmasında sözle beraber onlara olumlu örnek olma durumu da çok dikkat çekicidir. Bunu yapamayan yetişkinler eğitimli ve bilinçli bir neslin yetişmesinde de istenilen düzeyde etkili olmayacaktır.

5 Yorumlar

  1. siteye bayıldım yaaaaa ❤❤❤<33
    çok yararlı arkadaşlar bence kullanın

    YanıtlaSil
  2. 🖤🖤🖤🖤Bencede mükemmel 🖤🖤🖤

    YanıtlaSil
  3. Vallahi her işime yardı 10 artı aldım

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski