Milletin Sevgisi Kadar Büyük Mükafat Yoktur ile İlgili Konuşma

Bu yazımızda milletin sevgisi kadar büyük mükafat yoktur ile ilgili konuşma konusundan bahsedeceğiz.

Milleti için büyük hizmetler yapan insanlar o milletin sevgisine hak kazanır. Hatta milletin gönlünde taht kurar. Bu duruma gerçek bir lider olan Atatürk'ü örnek verebiliriz. O, tarihte yaptığı kahramanlıkla, halka önderlik etmekle, milletin sevgisini kazanan eşsiz bir liderdir.

Örneğin Kurtuluş mücadelesinde dört bir yandan işgale hazırlanan yurdumuz tehlikedeydi. Atatürk Anadolu’ya geçerek halkı tek yumruk haline getirdi. Yaptığı liderlikle herkesi vatanın kurtuluşu için bir araya getirdi. Daha sonra yurdun dört bir yanından cepheye koşan milletimiz canını ortaya koydu. Sonuçta vatanımız düşman işgalinden kurtuldu. Dolayısıyla Atatürk, her şeyi vatanın kurtuluşu, bağımsızlığı için yaptı. Artık o milletin en sevdiği kişi oldu. Çünkü milletin sevgisi onun için mükafat demekti.

Bana göre Atatürk milletine çok önemsiyordu. Onun için her şeyden daha önemli olan milletin özgürlüğü, refahıydı. Bu anlamda aldığı kararlar milletimizin kaderini belirledi. Böylelikle Türk milletimiz himaye altına girmeden kendi vatanında bağımsızlık ruhuyla yaşamayı sürdürdü. Bu yüzden milletin sevgisi kadar büyük mükafat yoktur diyebiliriz.

Kısacası milletin sevgisini kazanmak için büyük fedakarlıklar gerekir. Çünkü bir milletin geleceğini etkileyecek karalar alırsanız bu çok ciddi bir iştir. Her şeyi göze alıp, kendinizi düşünmeyip sadece vatana hizmeti en önemli görev bilirseniz, işte milletin sevgisi bu şekilde oluşur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski