Okudukların yerinden yurdundan eder seni adeta, kalkıp oturursun ifadesinden anladıklarınızı yazınız.

Metinde geçen “Okudukların yerinden yurdundan eder seni âdeta, kalkıp oturursun.” ifadesinden anladıklarınızı yazınız.

İnsan bazı kitapları okurken çok etkilenir. Kitabın içindeki olaylar o kadar heyecan vericidir ki, bir anda kendinizi oraya kaptırırsınız. Siz de adeta olayın içinde bir kahraman olursunuz. Hatta okuduğunuz olay çok sürükleyicidir. Hop oturup hop kalkarsınız. Bütün bunlar aslında kitabın içinde geçen olayın çok akıcı ve etkileyici olmasından kaynaklanır.

Örneğin şimdiye kadar birçok kitap okuduğunuzu düşünüyorum. Onlardan bir kısmında çok heyecanlı konular ele alınmış olabilir. Siz de kitaba kendinizi kaptırınca sanki o olayı yaşıyormuş gibi hissedersiniz. Yüreğiniz küt küt atar. Bunun sebebi ise kitaptan etkilenme durumudur. Genellikle sürükleyici kitaplarda bu duyguyu bizzat yaşarız. Kahramanların başına ilginç ve macera dolu olaylar gelir. O anda sayfaları hızla çevirirsiniz. Anlatım da akıcı olursa o kitabı elinizden bırakamazsınız. İçindeki sürükleyici olaylar kalbinize tesir eder. Yerinizde duramaz bir hale gelirsiniz.

Kısacası olayların bitmek bilmediği, çok heyecan verici kitaplar okuyucuyu etkisi altına alır. Okuduğumuz kitaplarda heyecan doruk noktaya ulaşınca biz de bundan ister istemez çok etkileniriz. Benim bu sözden anladıklarım bu şekildedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski