Saygı ile İlgili Öyküleyici Metin Kısa

Saygı değeri ile ilgili öyküleyici bir metin örneğini kısaca yazacağız.

Bir sabah erkenden kalkan Firdevs, kahvaltısını yaptıktan sonra okulun yolunu tuttu. Sararmış yaprakların oluşturduğu güzel manzara içinde kıvrılan yollardan okula vardı. Gittiğinde herkes sıra olmuştu. Müdür konuşma yapıyordu. Konuşmasında okul içinde ve dışında birbirimize karşı saygılı olmalıyız diyordu. Firdevs de zaten saygı konusuna önem verirdi. Bu konuşma onun da hoşuna gitti.

Sıra ile içeri girdiler. Onların sınıfa yeni bir öğrenci gelmişti. Buraya yabancı olduğu için arka sıralardan birine oturmuştu. Herkes teneffüste ona karşı alaycı ve küçümseyen bir tavırla yaklaşıyordu. Olanları gören Firdevs duruma müdahale etmekte gecikmedi. Hemen arkadaşlarına bu yaptıklarını çok yanlış olduğunu ifade etti. Yeni gelen öğrenciye saygılı olmaları gerektiğini anlattı. Kendisi de o öğrencinin yanına giderek bir şey ihtiyacı olup olmadığını sordu.

Sonraki derste Firdevs bu konuyu açtı. İşledikleri konuyla ilgili herkes tahtaya çıkıp konuşma yapacaktı. Firdevs sıra kendine gelince ayağa kalıp tahtaya çıktı. Orada herkese saygı konusunda çok anlamlı bir konuşma yaptı. Bütün sınıf bu konuşmadan sonra onu alkışladı. Yaptıklarının ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlayan diğerleri biraz da olsa utandı. Yabancılara, bizden farklı kişilere saygılı olmak gerekir diyen Firdevs sözlerini noktaladı.

O günden sonra sınıfta çok güzle bir saygı ortamı oluştu. Herkes yeni gelen öğrenciyi arasına kabul etti. Artık daha iyi kaynaştılar. Böylece Firdevs de arkadaşlarına olumlu anlamda örnek oldu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski