Başarının Sırrı ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda başarının sırrı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Başarının sırrı olabilecek birçok faktör vardır. Bunlar arasında çalışmak, düzenli tekrar yapmak, başarmayı istemek gibi çeşitli etkenleri örnek gösterebiliriz. En önemlisi de mutlak çalışmaktır. Çalışmadan, emek vermeden, çaba göstermeden hiçbir başarı elde edilmez.

Bir insan başarıyı hakikaten istiyorsa boş zaman kaybına yol açacak şeylerden kaçınmalıdır. Çünkü önümüzde bir sürü zaman olsa bile, onu anlamsız ve değmeyecek işlere ayırırsak bir de bakarız ki o gün gelmiş. Artık her şey için çok geç kalmışız. Böyle bir tablo ile karşılaşmamak için her anı iyi değerlendirmek, kendimizi çalışmaya adamak zorundayız. Mesela sahip olduğumuz karaktere göre nasıl çalışırsak başarılı olabiliriz? Bunu en iyi kendimiz biliriz. Bize uygun yöntemleri kullanarak başarıya her geçen biraz daha yaklaşmak mümkündür. Ancak oturduğumuz yerde boş beklersek istediğimiz başarı da haklı olarak gelmeyecektir. Dolayısıyla onu istemek, bu amaca bağlı olarak elimizden geldiğince sıkı bir biçimde çalışmak ve kendimize inanmak lazımdır. Bunlar olmayınca bir şeylerin eksik olduğu, bu yüzden de başarının bizden uzak kaldığı belirgin hale gelir.

Özetlemek gerekirse başarının sırrı hiç şüphesiz disiplinli çalışmaktır. Çünkü disiplini elden bırakmadan gösterilen çalışma, işi ciddiye almak demektir. Böylece o insan gerçekten, içinden gelerek çalışır.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski