Okulunuzda yapılacak bir yarışma organizasyonu kurgulayınız. Kurguladığınız yarışmayla ilgili duyuru metninizi aşağıdaki bölüme yazınız.

Bu yazımızda Öğretmeninizin duyuru metni yazımıyla ilgili açıklamalarını dikkatle dinleyiniz. Daha sonra sıra arkadaşınızla okulunuzda yapılacak bir yarışma organizasyonu kurgulayınız. Kurguladığınız yarışmayla ilgili duyuru metninizi aşağıdaki bölüme yazınız hakkında kısaca söz edeceğiz.

Sevgili arkadaşlar, sıra arkadaşımla okulumuzda bir yarışma organizasyonu düzenleyeceğiz. sizlere bu yarışma hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle yarışmamız deyimlerle ilgili olacak. Bu yüzden adını da Deyim Avcısı koyduk. Katılmak isteyen herkesin mutlaka deyimler sözlüğü olmalıdır. Belirlediğimiz deyimlerin anlamını herkesten ezberlemesini istiyoruz. İki ay sonraya bir tarih belirledik. O tarih gelince yarışmayı eleme usulüyle gerçekleştirmek istiyoruz.

Mesela anlamı sunu ile ekrana yansıyacak. yarışmacılardan bu deyimin hangisi olduğu istenecek. Her öğrenci kağıdına deyimi eksiksiz bir şekilde yazacak. Yanılanlar bir sonraki tura devam edemeyecek. Böylelikle toplamda üç tur halinde bu yarışmayı yapmayı planlıyoruz. Son turda kazanan büyük ödülün sahibi olacak. Ödül olarak da birinci olana gram altın hediye edeceğiz.

Şimdi duyuru metnini yazmak istiyorum.

Okulumuzun kıymetli öğrenciler 5 Ocak 2022'de okulumuzda Deyim Avcısı adı altında bir yarışma yapılacak. Bu ayrışmaya katılmanızı tavsiye ederiz. Birinci olana büyük ödülü hak eden olmak ister misiniz? Başvuru için son tarih 5 Kasım'dır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski