Dostluk ile İlgili Öyküleyici Bir Metin

Bu yazımızda dostluk ile ilgili öyküleyici bir metin yazınız hakkında kısa bir biçimde söz edeceğiz.

Adamın biri sahilde gezerken yaralı bir penguen buldu. Öyle ki penguen yaralı olduğu için çok çaresizdi. Yani ölmek üzereydi. Adam iyi kalpli, biriydi. Hemen o pengueni alıp evine götürdü. Yaralarını sardı, sarmaladı. Bununla da kalmayıp yakınlardaki bir veterinere götürerek tedavi ettirdi. Birkaç gün sonra penguen iyileşti. Ölmek üzere olan düşkün penguen gitmiş, artık yerine gözleri parıldayan, halinden memnun bir penguen gelmişti.

O günden sonra penguenle adam arasında çok sağlam bir dostluk oluştu. Birlikte tam on bir ay kaldılar. Bir sabah adam uyanınca pengueni göremedi. Telaşa kapılarak her yerde aradı. Nereye gittiyse penguenden bir iz bulamadı. O zaman artık gitmek vakti gelmiş ki gitmiş diye düşündü. Aklını bir daha gelmez, her şey bitti gibi düşünceler meşgul ediyordu. Bütün bu olumuz düşüncelere inat onun geri döneceğine inanıyordu. Aradan birkaç ay geçti. Adam bahçesindeki yemişleri toplaya gitmişti. Havanın sıcaklığıyla alnından terler damlıyordu. Sahile gidip biraz serinlemek istedi. Oraya vardığında hafif bir rüzgar esintisi terli yüzünü okşadı.

Suya eğilerek elini yüzünü deniz suyuyla yıkamaya başladı. Tam da istediği gibi serinlemişti. Birden arkasını dönünce baktı ki onu bırakıp giden penguen hemen orada duruyor. Yanına yaklaşmış onu kucağına aldı. Özlemle sarıldı. Gözyaşları kendiliğinden süzülüp aktı. Şimdi o kadar mutlu olmuştu ki dünyaları verseler kabul etmezdi. Onların dostluğu bu kadar etkileyiciydi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski