Güneş Balçıkla Sıvanmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü inceleyerek güneş balçıkla sıvanmaz atasözü ile ilgili kompozisyon yazısı oluşturmak için gereken altyapıya ulaşacaksınız.

Herkes tarafından açıkça bilinen, üstü kapatılamayacak gerçekler vardır. Bunların üstünü ne kadar örtmeye çalışsanız da boştur. Çünkü bu gerçekleri herkes görmektedir. Örneğin güneşin parıltısı ve yaydığı ışık dünyanın her yerinde aynıdır. Yani güneş tek gerçektir. Onu balçıkla sıvayıp yok etmek mümkün değildir. İnsan hayatında da güneşin belirgin olması gibi bazı gerçekler vardır. Bunların gizlenmesi için gösterilen çabalar boşunadır.

Herkesin bildiği bir hakikati kimseden saklayamayız. Gizli kalsın diye verilen bütün uğraşlar aslında hiçbir işe yaramaz. Açık söz etmek gerekirse hakikat gerçekliktir. Nerede olursanız olun gerçek olan şey de hep aynıdır. Objektif yani nesnel olan bir şeyi değiştiremez, üzerinde oynamalar yapamayız. Dolayısıyla hakikat kendini her zaman her yerde belli etmesiyle bilinir. Genel anlamda insanlar bazı şeylerin herkes tarafından öğrenilmesine karşıdır. Bunları saklamaya çalışsa da doğru olan gerçektir ve gerçeklerin açığa çıkma gibi bir huyu vardır. Denilebilir ki gerçekler acı verir fakat saklamaya gelmez. Onu bir sır gibi saklı tutmaya çalışsanız da sonunda kazanan daima gerçektir.

Toparlayacak olursak güneşin varlığı o kadar belliyken onu balçıkla sıvamaya çalışmak ne kadar anlamsızsa gerçek olan bir durumu başkalarından gizlemek, üstünü kapatmak da o derece yersizdir. Bu yüzden kimse duymasın, bilemesin diye verilen uğraş nafile bir çabadan ibarettir. Kısacası siz ne kadar saklarsanız saklayın doğruluk derecesi çok yüksek olan, gerçeklik bir gibi mutlaka ortaya çıkar. O zaman güneşin balçıkla sıvanmayacağını bizzat anlarsınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski