Hayat Bir Bisiklete Binmek Gibidir, Pedalı Çevirmeye Devam Ettiğiniz Sürece Düşmezsiniz Kompozisyon

Bu yazımızda hayat bir bisiklete binmek gibidir, pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz sözü ile ilgili paragraf halinde bir kompozisyon yazacağız.

Hayat uzun ve yorucu geçen bir yolculuğu belirtmektedir. Bu yolculukta baş rolde kişinin kendisi vardır. Yani aslında direksiyon bizim elimizdedir. Mücadele etmek ve ilerlemek tamamen bize bağlıdır. Bu anlamda hayatı bir bisiklete benzetebiliriz.

Mesela bisiklet sürerken pedalı çevirmek gerekir. Bunu yaparsak hem düşme ihtimali ortadan kalkar hem de yolumuza bir aksaklık olmadan devam ederiz. Önümüze esik küsük yollar, kıvrımlı yollar da çıksa pedalı çevirdikçe bunları kolayca aşar ve gitmek istediğimiz her yere gidebiliriz. Hayat da böyledir aslında. Bu uzun yolculuğu sorunsuz bir şekilde devam ettirmek için içimizde bir mücadele ruhu olmalıdır.

Şayet pes edip mücadeleyi bırakırsak, o zaman yolda kalırız. Bunu da birçok insan istemez. Herkesin arzu ettiği yola devam etmek ve ulaşılmak istenen son noktaya varmaktır. Dolayısıyla azmi ve mücadeleyi elden bırakmamalıyız. Zorluklar, canımızı sıkan olaylar olacak ama bunları aşmak için de gücümüzü toparlamalı ve pedalı çevirmeye ısrarla devam etmeliyiz. İşte o zaman yol ne kadar çetrefilli ve yorucu olursa olsun ilerleyişimiz sürecektir.

Sonuç olarak hayatı bisiklete binmek olarak düşündüğümüzde pedalı çevirdikçe düşmeyeceğimizi bilmeliyiz. Eğer bir an bile olsa duraksamış olursak, o zaman düşeriz. Her şey berbat bir hale gelebilir. Bu nedenle mantıklı davranmak gerekir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski