Atların Türk kültüründeki yeri ve önemi konulu bir araştırma yapınız.

Bu yazımızda Atların Türk kültüründeki yeri ve önemi konulu bir araştırma yapınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Atlar tarih boyunca Türklerin en önemli yardımcısı olmuştur. Binek hayvanı olmanın yanı sıra ulaşım amaçlı olarak da her zaman atlardan faydalanan Türkler aynı zamanda cirit gibi oyunlarda da atları kullanmıştır. Bir bakıma atlar Türk kültürüyle özdeş bir hale gelmiştir.

Türkler nereye gitse atları da yanında götürmüştür. Onlar aslında Türk kültürünün çok önemli bir parçasıdır diyebiliriz. Eskiden araba, uçak, tren gibi ulaşım imkanları henüz olmadığından bu ihtiyacı atlar giderirmiş. Bununla birlikte savaşlarda olmazsa olmaz bir vasıf taşıyan yine atlardır. Aynı zamanda halkın eğlendiği bazı oyunlarda, yarışmalarda atlar yine baş rol oynamaktadır. Tarihin eski çağlarına gittiğimizde Türklerin konar göçer bir yaşam şekli olduğu görülür. Sonradan yerleşik hayat geçilmiş olsa bile atlar hep ön plandadır.

Sonuç olarak Türk kültürü dediğimizde akla ilk gelen şeylerden biri atlardır. Onlar olmadan kültürümüz eksik olurdu. Göçebe hayatın sürdüğü tarihin eski çağlarında binek hayvanı olan atlar birçok konuda da milletimizin en önemli hizmetkarı olarak önemini korumuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski