Dürüst bir insan olmanın faydaları hakkında bir kompozisyon yazınız.

Bu yazımızda Dürüst bir insan Olmanın faydaları hakkında bir Kompozisyon yazınız hakkında kısaca duracağız.

Dürüst bir insan olunca çevremizdeki insanların bize itimadı artar. Yani etrafımızdakiler tarafından bize karşı bir güven oluşur. Dürüst insan bir şey söyleyecek olduğunda şu ne der, başkası bir şey der mi diye düşünmez. Doğruları açık bir dille söyler. Bu da onun belli bir duruşa sahip olması demektir.

Dürüst bir insan olmanın faydalarını sıralayayım. Ona olan inanç artar. Kimsenin aklında onunla ilgili kuşkuya yer kalmaz. Toplumda saygım bir kişiliği olur. Herkesçe sevilen bir insan olur. Kimseye karşı yüzü kızarmaz. Çünkü yalan konuşunca insan sonradan gerçek açığa çıkar ve utanacak duruma düşer. Sözleri ve davranışlarında dürüstlük kokan insanlar her yerde sevilir. Ayrıca kimseyi kandırmakla elimize bir şey geçmez. İnanalar güvenleri kırıldığında ağzınızla kuş tutsanız bile inanmaz ve sizi ciddiye almazlar. Ancak hep dürüst olursanız dedikleriniz önemsenir. Bu da sizi başkalarının gözünde emin oluna bir insan yapar.

Sonuç olarak dürüst bir insan doğru sözlü olunca herkesin güvenini kazanır. Bu da bir insan için hayatta çok önemli bir avantaj sağlar. Güvenilir olmak kadar iyi bir şey yoktur. İnsanlar sözlerinize inanmıyorsa bu ne kadar acı bir şeydir değil mi? Oysa dürüstlüğü huy edinen biri için böyle bir şey söz konusu değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski