Kahramanlık, vatan sevgisi gibi duygulara sahip olmayan biri savaşabilir mi? Neden?

Bu yazımızda kahramanlık, vatan sevgisi gibi duygulara sahip olmayan biri savaşabilir mi? Neden? Onu açıklayacağız.

Bir insanın gerektiği gibi savaşması içşndeki kahramanlık ve vatan sevgisi ile yakından ilişkilidir. Vatanını sevmeyen birinden savaşması beklenemez. Çünkü ona göre hava hoştur.

Vatanı için gerçekten kahramanlık duygusunu hissetmek bambaşka bir şeydir. O kişinin yüreği vatan aşkıyla atar. Bir savaş olsa gözü vatanı savunmaktan başja hiçbir şey görmez. Bunun için de kahramanca savaşmaktan asla çekinmez.

Mesela bu ülkede kahramanlık ve vatan sevgisine sajip nice yiğitlerimiz var. Kilolarca ağırlıktaki mermiyi tek başına kaldıran Koca Seyit, darbenin gşdişatını değiştiren şehit olan kahramanımız Ömer Halis yiğidimizi örnek gösterebiliriz. Onlar korkmadan vatanın selameti için şehitliğe koşan unutulmaz kahramanlarımızdır. Dolayısıyla içinde bu duygular olmayan biri hakkıyla savaşamaz.

Sonuç itibariyle insanı tehlike anında savaşmaya iten güç hiç şüphesiz vatan sevgisidir. Bu yüzden vatanına yürekten bağlı olanlar ülkesinin kurtuluşu için ne gerekiyorsa severek yapar. Düşmanın karşısına alnı ak biçimde çıkar ve kanının son damlasına kadar çarpışır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski