En sevdiğiniz mevsimle ilgili duygularınızı ve o mevsimi neden sevdiğinizi açıklayan bir yazı yazınız.

Bu yazımızda 6. Sınıf Türkçe için en sevdiğiniz mevsimle ilgili duygularınızı ve o mevsimi neden sevdiğinizi açıklayan bir yazı yazınız hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Hepiniz bilirsiniz mevsimler insanlar farklı duygular hissettirir. Kimisi ruhumuz daraltır, kimisi içimiz açar. Bazen üşür, bazen yağmura yakalanır, rüzgarın esmesinden etkileniriz. Benim en sevdiğim mevsim açıkça söyleyeyim yazdır. Çünkü yaz mevsiminde okul yok, havalar sıcak, dondurma alıp yeme imkanı var. Lunaparka gidip eğlenme olanağı var. Havalar sıcak olduğu için üşüme gibi bir derdimiz yok. Yani yaz, havası ve imkanlarıyla tam da bana göre bir mevsim diyorum.

Ben yaz gelince daha bir keyifli oluyorum. Her yer günlük güneşlik olunca bu durum benim içimi açıyor. O zaman sanki hayat daha dertsiz, tasasız ve neşe dolu gibi geliyor. Yaz mevsiminde içimde başka bir sevinç hissediyorum. Her taraf ışıl ışıl, gökyüzü açık ve mavi olunca yaşamak da bir güzelleşiyor ki anlatamam. İnsan adeta yeniden doğmuş gibi, oluyor: Her tarafta bir canlılık göze çarpıyor. Akşamları balkon sefası yapılıyor. Şehirde yaşayanlar caddeleri tıklım tıkış dolduruyor. Bunlar da insana bir yaşama hevesi veriyor.

Son olarak şunları belirtmek istiyorum. Tabi ki herkesin sevdiği mevsim kişiden kişiye değişebilir. Başkası için da yaz sıkıcı olabilir ama bana göre en sevilmesi gereken mevsimdir. Kapalı havalar, soğuk ve yağışlı günleri olmayan yazı sevmekten de hiç pişman olmadım. Evet köyde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar için yaz çalışma mevsimidir. Onlara göre yorucudur belki ancak benim için ise yaz her şeyiyle dolu dolu yaşanması gereken bir dönemdir. Keşke her zaman yaz yaşasak diyorum.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski