Milletleri Kurtaranlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir Kompozisyon

Bu yazımızda milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözünün anlamı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca değineceğiz.

Bir milletin kalkınması anlamında öğretmenlerin çok büyük rolü vardır. Onların yetiştirdiği insan gücü ile çeşitli meslek dallarında donanımlı hale gelen vatandaşlar ülkesinin kalkınmasına önemli katkı sağlar. Bu sebeple öğretmen eğitiminin kaliteli olması gerekiyor. Bir öğretmen alanına ne kadar hakim olursa yetiştireceği nesiller de o kadar iyi olacaktır.

Bilindiği üzere farklı alanlarda uzmanlaşmış kişiler çalışarak milletine hizmet eder. Her mesleğe ihtiyaç var ve bunları yetiştirip göreve hazır hale getirmek de öğretmenlerin işidir. Bu açıdan bakıldığında öğretmenler milletin geleceğine yatırım yapan en önemli aktörlerdir diyebiliriz. Öğretmeni olmayan milletler ise çağa ayak uyduramaz. Diğer gelişmiş toplumların hızına yetişemez ve geri kalır. Bundan dolayı öğretmensiz bir okul kalmamalı, çocukları öğretmenle buluşturmalıdır.

Okul ve öğretmenler olmasa bir millet gelişemez, ilerleyemez. Hem cahil kalır, hem de çalışıp bir şeyler üretemeyeceği için yurdunu kalkındıramaz. Dolayısıyla eğitim şarttır ve bunu yapabilmek için de öğretmenlerin vazifesini uygun bir şekilde yapabilmelerinin kolaylaştırılması lazımdır.

Hangi mesleğe bakarsanız bakın o kişilerin hepsi de bir zamanlar öğrenciydi. Ayrıca hepsi de öğretmenlerin elinden geçti. Demek ki öğretmenler milletlerin kurtarılmasında çok ciddi bir iş üstlenmiş vaziyettedir. Sonuç olarak milletin okuyup, bir meslek sahibi olarak ülkesi adına çalışmasında, yurdunun kalkınmasında çıkış noktası öğretmenlerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski