Boş Zaman Yoktur Boşa Geçen Zaman Vardır Kompozisyon

Bu yazımızda boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

İnsanların zamana bakışı onu nasıl değerlendirdikleriyle yakından ilgilidir. Sürekli çalışan, bir şeyler yapan insanlara göre boş zaman yoktur. Ancak işten kaçan, yan gelip yatanlar açısından bakıldığında onlar işe yarar bir şeyler yapmadıkları için zamanı boşa geçirirler.

Üretkenlik denen bir şey var. Boş oturmaktan hoşlanmayan insanlar normalde boş kalsalar bile sürekli bir şeyle uğraşır. Zamanın her saniyesini dolu dolu geçirirler. Böylece yaşamak onlara daha anlamlı gelir. Halbuki çalışmayı sevmeyenler ise işle uğraşmak istemez. Be keyfime göre takılayım der. Hiçbir iş yapmayarak boşa geçen zamanın aktörü olurlar. Önemli olan bulduğumuz en kısa zamanı bile en güzel şekilde kullanmaktır. Bu yüzden çalışmak lazımdır. Zaman her türlü geçiriyor. Kimine göre yavaş kimine göre hızlı oluyor. Ama insan onu değerlendirmesini biliyorsa boş zaman olmaz. Mesela biri amacına ulaşmak için vaktini hazırlık yaparak geçiriyorsa bu çok iyidir. Ancak bir başkası da bu süreçte hiç çalışmayıp zamanı boşa geçiriyorsa o zaman da eline bir şey geçmez. Dolayısıyla meselenin özü burada gizlidir.

Sonuç olarak insanların saygıya layık olanı çalışkanlardır. Hem kendine hem çevresine çalışarak fayda sağlayan kişiler doğru yapmaktadır. Oysa bir işe el atmayıp, bir de iş çıkınca söylenenler yani tembelliğe kaçanlar ise bu hayatta hiçbir yere gelemez. Bir baltaya sap olamadıkları gibi zamanı da boş yere harcamış olurlar. Onlar için ise hayat çok daha zor koşullarda geçecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski