Sizi Kendinizden Başka Hiç Kimse Kurtaramaz Kendi Kendinize Işık Olun Kompozisyon

Bu yazımızda sizi kendinizden başka kimse kurtaramaz o yüzden kendinize ışık olun konulu kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

İnsanın kendinden başka kurtarıcısı yoktur. Çünkü herkes kendi başının çaresine bakmakla yükümlüdür. Bu yüzden kimseden kimseye fayda yoktur. Tırnağın varsa başını kaşı derler. Yani bir sıkıntın varsa buna sen çare üretmek zorundasın.

Hayatta bir sorunumuz varsa onunla kendi başımıza yüzleşiyoruz. Elbette etrafımızdaki kişiler iyi niyetli olarak yardımcı olmak isteyebilir. Fakat onların yapacağı da belli bir yere kadardır. Dolayısıyla başkaları beni kurtarır diye her şeyi onlara yüklemek doğru değildir. Yahut da birisi gelir beni bu zor durumdan çekip kurtarır diye kimseye bel bağlamamalıyız. Beklenti içine girdiğimizde işi riske atarız. Sonunda hayallerimiz suya düşer. Mesela bir işimiz varsa ya da zorda kalmışsak kendi aklımızı kullanarak buna bir çözüm üretmemiz lazımdır. İnsanların başka dertleri olabiliyor. Bu yüzden kimse hakkında bu bana yardım eder dememeliyiz. Onların da başını kaşıyacak vakti olmayabilir. Dolayısıyla kendi kurtarıcımız olmak için çaba göstermemiz gerekiyor.

Sonuç olarak her sorunumuzun üstesinden yine biz geliriz. Kendimize inanmalı ve gücümüzü toplamalıyız. İnsanlardan büyük beklentilerimiz olmamalıdır. Tek çare yine kendi içimizde saklıdır. Bundan dolayı bir kurtarıcı aramaya gerek yoktur. Kendimizi ışık olarak görmeli, yönümüzü belirlemeliyiz. Bu ışığı takip ederek güçlüklerden kurtulmak mümkündür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski