Bağımsızlık konulu bir konuşma yapınız.

Bu yazımızda bayrağımız size neler çağrıştırıyor, noktalı yerlere yazınız, çağrışımlarınızdan hareketle bağımsızlık konulu bir konuşma yapınız hakkında kısaca konuşma metni yapacağız.

Bayrağımız bize hür olmayı, kendimize ait vatanda yaşamayı, vatan için canını feda eden şehitlerimizi çağrıştırıyor. Bağımsızlık milletçe hiçbir ülkenin egemenliğine girmeden kendimizi yönetmektir. Yani kimsenin himayesi altında olmamak, kendimize ait bağımsız bir devletimizin olması demektir.

Bağımsız olmak bir millet için her şeyden daha önemlidir. Çünkü insan onuruna yakışacak biçimde yaşamayı yalnızca bağımsız olunca gerçekleştirebiliriz. Bir baka ülkeye bağlı olunca hayatımız da istediğimiz gibi şekillenmez. İlerisi için aklımızda kurduğumuz planlar vardır. Bunları hayat geçirmek bağımsızlığa bağlıdır. Esir bir millet istediği gibi yaşayamaz. Hep bir kanadı kırık olur. Boynu bükük ve mutsuz bir şekilde yaşar. Oysa bağımsızlık özgürlük demektir. İnsanca yaşamak, vatanı için çalışmak ve onu daha ileriye taşımak demektir.

Geçmişte vatanımız için verdiğimiz binlece şehit bize örnek olmalıdır. Onlar bağımsızlık aşkına candan geçtiler. Hiçbir devlete esir olmayı asla kabul etmedikleri için kanının son damlasına kadar mücadeleden vazgeçmediler. Dolayısıyla her şey bağımsızlık içindir. Bizler de vatan evladı olarak, bize emanet edilen cennet köşesi vatanımızın bağımsızlığı adına çok çalışmalı, elimizden geleni yapmalıyız. Düşmanlara fırsat vermemeli, gerekirse canımızı bile vermeliyiz.

Kısacası bağımsız bir millet olmak çok güzeldir. Bizim de tarihten gelen bağımsızlık geleneğimiz vardır. Kahraman milletimizin bağımsızlık sevdası hiç bitmeyecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski