Düşmek Hayatın Bir Parçasıdır Önemli Olan Tekrar Ayağa Kalkmaktır Kompozisyon

Bu yazımızda düşmek hayatın bir parçasıdır önemli olan tekrar ayağa kalkmaktır ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Herkes bir gün düşebilir. Burada düşmek kelimesi mecaz anlamlıdır başta onu belirtelim. Yani içinden çıkılması zor ve acı günler her insanın başına gelebilir. Bu durumda dirençli olmak gerekiyor. Çünkü başka çaremiz yoktur. Hepten karalar bağlarsak o zor durumdan kurtulamayız. Önemli olan ayağa kalmak için gücümüzü toparlamaktır.

Mesela hiç ummadığınız kötü birt şey olur. Hayatınız çok zor bir döneme girebilir. Bunun sonucunda çok acı çekersiniz. Kimseden de bir fayda göremeyince yalnız ve çaresiz kaldığınızı iliklerinize kadar hissedersiniz. Aslına bakarsak hayat insanlar için çetin mücadelelerle doludur. Kimse yarın ne olacağını bilemez. Belki bir kaza, belki bir hasatlık, belki daha kötü bir şey insanlara musallat olabilir. Böylesi anlarda düşmek nedir daha iyi anlarız. Ancak ayağa kalmak zorundayız. Bütün acılara rağmen hayat tüm hızıyla devam ediyor. Buna bir şekilde ayak uydurmalıyız.

Sonuç olarak ömrümüz devam ettikçe bazen düşmekle karşı karşıya kalacağız. Bunlar bizi hayattan koparmamalıdır. Diğer bir ifadeyle hayata küsmemeliyiz. Yeniden güzel günlere inanıp kendimize gelmeliyiz. Çünkü ayağa kalkmak için başka bir seçeneğimiz olmayacaktır. Her şeyin düzeleceğine inanarak zorlukla mücadeleden güçlü bir şekilde çıkmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski