Bana Bir Harf Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum Kompozisyon

Bu yazımızın içinde bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum kompozisyon hakkında kısaca değineceğiz.

Okuma yazmayı öğrenmek insanın dünyaya açılan penceresidir. Yani öğrendiğimiz ilimle her şeyin kapısını açar ve kendi işimizi kendimiz görmeye başlarız. Bunun için okuma yazmayı öğreten kişilerin yaptığı iş çok büyük bir anlam ifade eder.

Bize küçüklüğümüzde harfleri, okumayı, yazmayı öğreten insanları el sütünde tutmak gerekiyor. Onlara ne kadar değer versek az gelir. Haklarını ödeyemeyiz. Çünkü edindiğimiz bilgi ve ilim hayatın her alanında gözümüz kulağımız olur. Böylece nereye gitsek kendimizi kolaylıkla ifade edebiliriz. Bu yüzden eğiticilerin kıymetini bilmek lazım gelir.

Mesela okuma yazma bilmediğimizi düşünelim. Bir yere gidecek olduğumuzda hiçbir şeyi okuyamayız. Hep başkalarının bize yardımı gerekli olur. Oysa bunu öğrenmiş olsak kimseye muhtaç olmayız. Kendi başımızın çaresine rahatlıkla bakabiliriz.

Sonuç olarak ilim öğreten insanlar bizler için çok özeldir. Kıymeti çok yüksektir. Onlara köle bile olsak buna layıklardır. Yani okumayı öğretmen insanlar için köle bile olunur. Bunda gocunacak bir şey de yoktur. Çünkü onlar bunu hak ediyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski