Kan Bağışı ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda kan bağışı ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bahsedeceğiz.

Kan bağışı insan sağlığı açsından çok önemlidir. Bana hak verdiğinizi duyar gibiyim. Kan bağışı yapan kişi hem can bağışı yapmış oluyor, hem de kendi sağlığı için yararlı bir davranışta bulunmuş oluyor. Hepimizi insanız. Bazen öyle hastalıklarla karşılaşıyoruz ki kan bağışına ihtiyacımız olabiliyor. Bu durumda insanların kan bağışı yapmak konusunda bilinçlendirilmesi büyük önem taşıyor.

Mesela bir kan bağışı üç hayat kurtarır. Şu hayatta insan olarak birbirimize ihtiyacımız var. Kan bağışı da önemli bir ihtiyaçtır. Düşünün bir kere birine kan bağışı yapıyorsunuz ve o kişi hayatta kalıyor. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Elbette bana hak veriyorsunuz değil mi? Kan bağışıyla insanların canını kurtarmanın yanında kendi sağlığınızı da kurtarmış oluyorsunuz. Kan verdiğiniz zaman hücrelerinizi de yeniliyorsunuz. Böylece daha güçlü bir bağışıklık kazanıyoruz. Dolayısıyla kan bağışının hayat kurtarma gibi bir insanlık vazifesi olduğunu unutmamak gerekiyor.

Sonuç olarak kan bağışı aslında can bağışıdır. Bu yararlı davranıştan kaçınmamalıyız. Kan vererek başkalarının hayatını kurtarmanın verdiği mutluluğu hiçbir yerden alamayız. Bir de kendi hücrelerimizi yenileyerek sağlığımıza yatırım yapıyoruz. Böyle faydalı bir şeyden mahrum etmemeliyiz kendimizi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski