Üslubun Kimliğindir ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda üslubun kimliğindir ile ilgili kompozisyon konusuna kısaca değineceğiz.

Üslup bir insanın kimliğini, kişiliğini en güzel biçimde yansıtan bir ayna gibidir. Yani sözlerimiz,
 konuşma tarzımız bizi ele vermektedir. Konuşurken kaba ve çirkin mi davranıyoruz veya nazik bir dil mi kullanıyoruz? Bunlara özellikle dikkat etmeliyiz. Dilimizi kullanma şekli bizim üslubumuz olarak karşı tarafa ne işaretler verir. Bu işaretler aslında kişiliğimizden izler taşır.

Bazı insanlar çok kabadır. Konuşma tarzları kırıcı olabilir. Düşüncesiz bir şekilde üslubuna dikkat etmez. Bu da onların nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösterir. Hatta onlar hakkında diğer kişiler hep olumsuz bir algıya sahip olur. Bu adamın konuşmasından nasıl biri olduğu belli oluyor derler. Bazı insanlar da konuşurken adeta ağzından bal akar. Dilinden dökülen kelimeler gönül dünyamızı iyileştirir adeta. Çünkü konuşma şekli, düşüncelerini söze aktarırken kullandığı etkileyici dil onun ne kadar güzel bir insan olduğunu belirtir. Böyleleri hiç susmasın, hep konuşsun diye düşünürsünüz. Çünkü onların üslubu kalplere ilaç etkisi yapar. Yani o kadar iyi gelir ki sanki ruhumuz okşanıyormuş gibi hissederiz. Dolayısıyla senin kimliğini ortaya koyan üslubunun da çok iyi kullanılması gerekir.

Sonuç olarak başkalarıyla konuşmalarımızda üslubumuza son derece dikkat etmeliyiz. Yumuşak bir ses tonu kullanmalıyız. Nazik bir anlatımla kendimizi ifade etmeye özen göstermeliyiz. Zaten biz öncelikle iyi bir insan olmalıyız. Böyle olursak bu durumumuz kullandığımız üsluptan da anlaşılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski