Aklını Çelmek ile İlgili Hikaye

Bu yazımızda aklını çelmek ile ilgili hikaye hakkında kısaca bir öykü ele alacağız.

Bir küçük çocuk vardı. İsmi Yiğit olan bu öğrenci için okul, ders, sınavlar son derece önemliydi. O her zaman ödevlerini eksiksiz yapardı. Okuldan çıkınca da kimseye uğur olmaz, doğru evine giderdi. Bugün ders bitiminde çantasını alıp usulca merdivenlerden aşağı inerken arkadan koşarak gelen arkadaşı, Muhsin, ona seslendi. Bir an duraksadı ve arkasına baktı. Ne oldu diye sordu. Muhsin de bugün hentbol maçımız  var, bizi izlemeni istiyorum, dedi.

Yiğit olmaz, ben gelemem, ayrın sınavımız var biliyorsun, çalışmam lazım dedi. Muhsin onu ikna etmek için bir şey olmaz, sadece bir saatini bize ayıramıyor musun, akşam çalışırsın diyerek onun aklını çeldi. Yiğit kimseyi kıramayan, hayır diyemeyen bir kişiliğe sahip olunca bu ısrara dayanamadı. Mecbur tamam diyerek, kabul etti. Hemen telefonla evi arayıp haber verdi. Ben bir iki saat sona evde olurum, işim çıktı diyebildi.

Maçın yapılacağı salona geldiler. Muhsin içeri takım arkadaşlarının yanına gitti. Hepsi formalarını giydi. Yiğit de tribünde onları beklemeye başladı. Bu arada eve gidemediği içinde sıkıntıya benzer bir rahatsızlık vardı. Neyse maç başladı kendi arkadaşlarının olduğu takım hentbolda ciddi bir yenilgi aldı. Yiğit, boş yere geldim diye içten içe pişmanlık duydu ama artık yapacak bir şey yoktu. Çıkışta arkadaşına iyi akşamlar, geçmiş olsun diyerek hızlıca eve gitti. Vardığında annesi yemekleri hazırlamıştı. Tam yemeğe oturacakken kapı çaldı. Bir de baktılar ki misafir gelmiş. İşler epey karıştı. Yemeklerini hemen yiyip kalktılar.

Yiğit'in kendine ait odası olmayınca yanı ortamda çalışmak zorundaydı. Bu kadar sesin içinde ne kadar anlayabilirse artık sınava hazırlanmaya başladı. Çalıştı çalışmasına ama arkadaşına da aklını çeldiği için kızgındı. Bir de bunun üstüne o akşam misafir gelmesi her şeyi daha olumsuz etkiledi. Yiğit, ertesi gün sınava girdi. Fakat dikkati dağınık olduğu ve iyi hazırlanamadığı için bu sefer sınavı istediği gibi geçmedi. Buna da üzüldü ama artık kimsenin aklını çelmesine izin vermeyeceğini çok iyi anlamıştı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski