İnsanlar kış uykusuna yatsaydı uyudukları zaman diliminde neler olurdu? Yaşam nasıl olurdu? Dünya bu süreçten nasıl etkilenirdi? Hikâye

Bu yazımızda İnsanlar kış uykusuna yatsaydı uyudukları zaman diliminde neler olurdu? Yaşam nasıl olurdu? Dünya bu süreçten nasıl etkilenirdi? sorularından yola çıkarak bir hikâye yazacağız. (6. Sınıf)

Kış uykusuna yatmaya son bir saat kaldı. Bu süre içinde herkes gerekli hazırlıkları yapmış ve karnını tıka basa doyurmuştu. Altı ay gibi uzun bir dönemi kapsayan zaman diliminde hepimiz uykuda olacaktık. Bu son dakikalarda sevdiklerimizle görüşüp, konuştuk. Özlem giderdik. Uykuda uyanabilecek miyiz bilmiyoruz diye herkese onları çok sevdiğimizi anlattık. Ve süre bitti, bir anda ortalık karardı.

Bu arada tüm insanlar kış uykusuna yattı. Onlar uyurken 6 ay çabucak geçti. Artık uyanma zamanı gelmişti. Bir ses duydum ve gözümü açtım. Bir de baktım ki kış uykusu bitmiş. Karnım hala tok hissediyorum ama atıştırmalık bir şey olsa yiyebilecek iştahım var. Hemen ayağa kalkıp kendimi dışarı attım. Gördüğüm manzara büyüleyiciydi. Her yer yemyeşil olmuş, mis gibi çiçeklerle bezemişti. Derelerde berrak sular ışıldayarak akıyordu. sanki böyle hava tertemiz olmuş, doğa adeta kendine gelmişti. O anda aklımdan şunları geçirdim: Demek ki insanlar bir süreliğine dünyada olmasa doğa kendini daha kısa zamanda yeniliyor ve hiç kirlilik olmuyor.

Artık sevdiklerimle tekrar buluştum. Herkes doğadaki bu yenilenme karısında şaşkındı. Anladık ki doğayı en çok bizler tahrip ediyoruz. Kış uykusu insanlar için de olsaymış, ne güzel olurmuş dedim kendi kendime. Sadece bu yıla has bir proje olarak uygulandı ama ben isterim ki her yıl insanlar da kış uykusuna yatsa. Böylece hava, su, çevre tertemiz olur. Her şey sanki yeniden yaratılmış gibi düzelirdi. kış uykusu projesi bittikten sonra sıra değerlendirme aşmasına geldi. Ben söz hakkı alarak insanlar kış uykusuna yatsaydı, evrendeki her şey bütün kirlerinden, arınırdı, her şey doğal görünümüne kavuşurdu. Bu sürede yaşam eski dengesini bulur, tüm dünya, içinde yaşayan canlılara temiz bir barınak olur ve yeni bir sayfa açılırdı dedim. Dinleyiciler bu sözlerimi büyük beğeniyle alkışladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski