İyi Bir İnsan Hangi Erdemlere Sahip Olmalıdır Kompozisyon

İyi bir insan hangi erdemlere sahip olmalıdır? Kompozisyon şeklinde yazınız.

İnsanda bulunması çok önemli olan erdemler vardır. Bunlar doğruluktan yana olma, başkalarını da düşünme, yalandan kaçınma, merhametli olma, anlayışlılık, kimsenin arkasından konuşmamam ve en önemlisi de güzel ahlaklı olmalıdır. Bu tür erdemler bir insanda bulunuyorsa ona iyi bir insan demek hiç de yanlış olmaz.

Her gün toplum içine çıkıyoruz. Başka insanlarla iş veya farklı sebeplerle aynı yerde yaşıyoruz. Bu durumda ilişkilerimizin uyumlu olması için de iyi bir insan olmak gerekiyor. Onun için de kişilik ve davranış olarak çeşitli erdemlere sahip olmalıyız. Bu erdemleri taşıyan bir insan olursak herkes tarafından sevilir, sayılır ve daha iyi ilişkileri kurabiliriz. Mesela karşımızdaki kişiyle konuşurken ona gülümseyerek bakmalı, onu önemseyerek dinlemeliyiz. Yanımızda olmayan birinin dedikodusunu yapmamalıyız. Zorda kalan bir varsa onu düşünmeli ve yapabileceğimiz bir şey varsa da yapmalıyız. Dünya iyi insanlar sayesinde dönüyor. Bir tek kendi rahatımızı göz önünde bulundurmak, başkalarını umursamamak iyi bir insan yakışmaz. Dolayısıyla diğer insanlarla bir arada bulunmanın anlamı iyi insan olmaktan geçer. Kötü huyları olan biri kimseye de bir fayda sağlamaz. Çünkü onun kendine bile hayrı yoktur.

Sonuç olarak iyi bir insan dürüst, kendisinden emin olunan bir yapıda olmalıdır. Birisi ona güvendiğinde bu güveni boşa çıkarmamalıdır. Sözleri, davranışları ve ahlakıyla her anlamda örnek bir kişilikte olmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski