Anne hakkı ödenmez sözünden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşınız.

Bu yazımızda “anne hakkı ödenmez sözünden ne anlıyorsunuz, düşüncelerinizi paylaşınız” hakkında kısaca düşüncelerimizi yazdık.

Anne bir evlat için eşi benzeri olmayan özel bir varlıktır. Onun bizim için katlandığı sıkıntılara, saçını süpürge etmesine baktığımızda elbette anne hakkı ödenmez. Biz küçükken rahatsızlanıp uyuyamadığımız anda annemiz yanı başımızda bizimle ilgilenir. Başımız bir şey gelse yine annemiz bize sahip çıkar. Varlığı bile evin havasını değiştiren yine annemizdir. Annenin yokluğunda ise hiçbir şeyin tadı kalmıyor. Sanki böyle çaresiz yalnız kalmış gibi oluyoruz.

Kendisinden çok yavrularını düşünen bir anne vardır. Anne her zaman evlatlarının rahatını, iyi olmasını, ister. Bu amaçla katlanamayacağı sıkıntı yoktur. Mesela geçen haberde izledim, çocuğu üşümesin diye kendi çorabını yavrusunun eline sarmıştı anne. kendisi soğuktan donarak ölmüş, yavrusu ise hayatta kalmış. İşte bu örnek bile annelerin yavruları için ne kadar fedakar olduğunu gösteriyor. Bu yüzden dünyanın en iyi insanı olsak, ona istediği elbiseleri alsak, çok iyi davransak da anne hakkını ödemek mümkün değildir.

Sizin anneniz de size birçok konuda yardımcı olmuştur. Mesela hastalandığınızda, annenizin yüreği sızlar. Derslerden geri kalsanız buna en çok anneniz üzülür. Aç, susuz, sevgiye muhtaç olsanız annenizin şefkati gelir, içinizi ısıtır. Her sıkıntınızda arkanızda annenizin desteğini hissedersiniz. Onun bitmek bilmeyen bir sevgisi, şefkati vardır. İşte bu yüzden annelerin üstümüzde çok hakkı vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski