Geçmiş ile İlgili Kompozisyon

Buraya size fikir olsun diye geçmiş ile ilgili kompozisyon yazmak istedik.

Küçüklüğümüzde yaşadığımız acı tatlı her türlü hatıra bir gün geçmiş oluyor. Geçmiş geçmişte kalmıyor. Sürekli insanla beraber ileriye taşınıyor. Geçmişin nasıl şekilleneceği bazen elimizde değildir. Bir şeyler yaşanacaksa yaşanıyor. Sonra bir bakıyoruz ki her şey geçmişte kalmış. İnsan normalde geçmişe dair mutlu anları hatırlamak istiyor. Bir de üzücü, acı verici şeyler varsa onlar da hatırlanmak bile istenmiyor.

Ben geçmiş konusunda çocuklar gibi olmak isterdim. Çünkü çocuklar geçmişi düşünmüyor. Sadece anı yaşayıp, onun keyfini çıkarıyorlar. Aslında böyle olmak lazım diyoruz ama geçmiş bizi asla yalnız bırakmıyor. Nereye gitsek o da hep arkamızdan geliyor. Eski yılları güzel anılarla geçen insanlar çok şanslıdır. Çünkü onlar için geçmiş hep gülümseme ile hatırlanıyor. Ancak acılar, kazalar, çeşitli sıkıntılara maruz kalanlar için ise geçmiş bir yığın çöplükten ibarettir. Onu hatırlamak ise gözyaşlarının akması demektir. Bu yüzden geçmişimizi hep iyi yönleriyle hatırlamak isteriz.

Sonuç olarak yanımızda kimse olmadığı zamanlar özellikle geçmişimizle baş başa kalıyoruz. Sanki geçmişteki halimizle yüzleşiyor onu sorguluyor ve hesaba çekiyoruz. Sonra bazı yaşananlar için pişmanlık duyuyoruz ancak elden bir şey gelmiyor. Çünkü artık her şey eskide kaldığı için yapabilecek bir şeyimiz, onu değiştirecek bir gücümüz olmuyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski