Güvenilirlik ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bu sayfada güvenilirlik ile ilgili bilgilendirici metin yazısına kısaca değindik.

İnsanın başkalarına karşı inandırıcı olması, güven duygusu vermesi güvenilirlik demektir. Güvenilir olmak da insanda bulunması gereken çok önemli bir vasıftır. İnsanın inandırıcı olmasını sağlayan da hayattaki duruşudur.

Örneğin güvenilir kimse yalandan sakınır. Bir söz verdiyse onu tutar. Kimseyi kandırıp aldatmaya çalışmaz. Kişilik olarak da sözlerinin arkasında durur. Bir gün şöyle, öteki gün böyle olmaz. Yani kılık değiştirmez. Davranışları her zaman aynı karakterdedir. Onunla ilgili ben bunu bir türlü çözemedim demezsiniz. Oba bakışınız nettir. Zira aranızda yaşananlar, onun güvenilir biri olduğunu tescillemiştir.

Toplumsal ilişkilerde güvenilirliğe ciddi manada önem verilir. Öyle ki bir insan samimi olduğu, iletişim halindeki kişilerin güvenilir olmasına çok dikkat eder. Onların yalansız, doğru dürüst olması güvenilirliği pekiştirir. Şayet en ufak bir aldatmacada her şey bir anda yok olur.

Özetlemek gerekirse güvenilir bir insan ne kadar iyi bir karaktere sahiptir. Çevresindeki kişiler kendisinden her zaman emindir. Onun hakkında hiçbir şekilde kuşkuya düşmezler. Çünkü o, daha önceki zamanda bu güveni vermiştir. Sözleri ve yaptıklarıyla herkeste güvenilir bir kişi izlenimi bırakmıştır. Dolayısıyla güvenilirlik insan ilişkilerinin sağlam zincirlerle örülmesini sağlar. Bu halkalar kopmayacak bir sağlamlıktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski