İçki Tüm Kötülüklerin Anasıdır ile İlgili Kompozisyon

Rağbet gören bir konu olan içki tüm kötülüklerin anasıdır ile ilgili kompozisyon yazmak istedik. Yazımızı inceleyip fikir alabilirsiniz.

İçki dediğimiz içecek zararı çok büyük kötülüklere yol açan alkollü içeceklerdir. Dinimiz de içkiyi, alkolü haram kılmıştır. Peygamberimiz de bu hadisi altını çizerek tüm insanlığa ibret olarak öğütlemiştir. İçki içen biri başta kendini suçlu hisseder, biraz utanır  belki ama sonraları bu durum alışkanlığa dönüşünce asıl olay o zaman başlar.

Örneğin içki içen bir adam eve geç geldiği gibi, hanımını dövüyor, çocuklarına kötü davranıyor. Onları hep azarlıyor. Bunları haberlerde görüyoruz. İçki insanın aklını yok eden bir şeydir. Akıl devre dışı kalınca da insan her türlü kötülüğü yapabilir. Mesela içki nice ocaklar söndürmüştür, nice insanı sağlığından, işinden etmiştir. Nice kötülüklere sebebiyet vermiştir. Demek ki içki bütün kötülüklerin anasıdır hadisinin anlatmak istediği çok gerçektir. O yüzden alkolden daima uzak durmak lazımdır. Bir yerde alkollü içecek varsa oraya adım bile atmamak gerekiyor. Böylece içkinden doğabilecek kötülüklere karşı kendimizi korumuş oluruz.

Sonuç olarak insanlar dertlerini bir an için de olsa unutmak adına, kendini daha iyi hissetmek için içkiyi bir çare olarak görüyor olabilir. Fakat ilerleyen süreçte içki bütün kötülükleri de beraberinde getirmektedir. Az ya da çok hiçbir şekilde içkiye elimizi bile sürmemeliyiz. Hem sağlığımız için, hem paramızı kaybetmemek için, en önemlisi de kötülüklere yol açmamak için içkinin haram olduğunu aklımızdan çıkarmadan ona asla yaklaşmamalıyız. Onu bir sığınak, derdimize derman olan bir içecek gibi görmemeliyiz. İnsan keyfi veya efkardan içkiye yönelmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki her şey bir yudum almakla başlar. Kontrolden çıktıktan sonra ise kötülüklerin içinde buluruz kendimizi. Bu yüzden alkollü içeceklere hayır diyoruz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski