Kuş Konduğu Dalın Kırılmasından Korkmaz Çünkü Güvendiği Dal Değil Kendi Kanatlarıdır Kompozisyon

Bu sayfada fikir alabileceğiniz bir şey olsun diye kuş konduğu dalın kırılmasından korkmaz çünkü güvendiği dal değil kendi kanatlarıdır anlamı ile ilgili kompozisyon yazdık.

Sırtımızı bir yere dayandığımızda orada hiç beklenmedik bir olumsuzluk yaşlanabilir. Bu durumda sırtımıza dayadığımız her ne ise ona güvenmek yerine kendi becerilerimizi konuşturmalıyız. En sağlam dayanak kendimizde var olan yeteneklerdir.

Bir insana bel bağlarsınız, ona her anlamda güvenirsiniz fakat yarın bir gün kötü bir şey olur ortada şak diye kalmak için yine kendi aklınızı kullanmalısınız. Yani her en her şeye hazırlıklı olmalıyız demek istiyorum. Bir şey yaptığımızda başımıza gelebilecek felaketleri düşünmeli ve gereken önlemleri ivedilikle almalıyız. Böylece çok daha kötü duruma düşmenin önüne geçeriz. Örneğin kuş dala konduğu sırada, sert bir rüzgar esip dal kırılsa kuşun kanatları var. Onun uçma özelliği var. Bu özelliği en büyük avantajıdır. Bir kaza anında hemen uçarak kendini kurtarır. Biz insanlar da sahip olduğumuz özellikleri kullanarak herhangi bir aksilik durumunda işin içinden tek başımıza çıkabiliriz.

İnsanlar işinin sağlama olmasını ister. Bu anlamda başkasına sırtını yaslar. Onları kendine dayanak olarak görebilir. Fakat hayat sürprizlerle doludur. Bu yüzden bir anlık bir aksilik çıksa o anda başımızın çaresine yine biz bakacağız. Güvendiğimiz dağlara kar yağarsa yine kendi önlemlerimizle dik duracağız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski