Mücadele Etmek ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda mücadele etmek ile ilgili kompozisyon konusu hakkında kısaca bir yazı ele aldık.

Hayatın kendisi zaten başlı başına mücadele etmektir. İnsan için mücadele hiçbir zaman bitmiyor maalesef. Şöyle bir baktığımızda, zorluklarla mücadele, hastalıklarla, sorunlarla mücadele hep yanı başımızdadır. Hiç kimse sorunsuz bir hayat yaşamıyor Kime baksanız bir derdi var ve onunla mücadele ediyor.

Mesela her yaş aralığında birçok sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Okul ve derslerim yoğunluğu, not derdi, sınav kazanma kaygısı bunlar da biz öğrenciler adına mücadele edilecek alanlardır. Büyüklerimize bakıyoruz, evin geçim derdi, iş bulma sıkıntısı, ekmek parası kazanma gibi daha pek çok konuda herkes mücadele içindedir. Görmesini bilene hayat mücadelelerle doludur aslında. Önemli olan zorluklar karşısında dik durmayı başarabilmek ve elimizden geldiğince mücadelemizi göstermektir.

Sonuç olarak insan yaşamı boyunca pek çok alanda mücadele vermektedir. Bunları aşmak insanı diri tutar. Ayakta kalmasına katkı sağlar. Mücadelemiz doğru şekilde verildiğinde ise eski halimize göre çok daha güçlü bir insan oluruz. O yüzden sıkıntılar elbette olacaktır lakin biz de mücadele etmekten asla vazgeçmemeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski