Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bilen anlar ve onun değerini bilenin yanında kıymetlidir sözüyle anlatılmak istenen nedir?

Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bilen anlar ve onun değerini bilenin yanında kıymetlidir sözüyle anlatılmak istenen nedir? Kompozisyon şeklinde kısaca açıklayınız.

Bir şeyin kıymetli olması kadar onun değerini bilmek de önemlidir. Bunu da her insan yapamaz. Yokluk çeken insanlar ancak kıymet bilme noktasında daha ileri seviyededir. Bolluğun içinde yaşamış biri bir şeyin kıymetini çok iyi bilemez.

Ancak o şeyin yokluğunda ne kadar gerekli olduğu anlaşılır. Bu yüzden değer bilen insanların olması gerekir. Bazı insanlar istedikleri her şey anında ulaşabiliyor. Yani hiçbir zorluk çekmeden her şey adeta elinin altında oluyor. Onlar değer bilmek nedir, pek bilmezler. Fakat o şeye ihtiyacı olduğunda ulaşamayan onun ne kadar kıymetli olduğunu fark ediyor. Bu durum biraz da sahip olunan imkânlarla ilgilidir. Yine de elinde olsa da olmasa bir şeyin değerini bilen için durum çok faklıdır. Yokluk çeken biri için para çok önemlidir değimli? Hayatının sonraki dönemlerinde para kanmaya başlayınca onun değerini iyi bilecektir. Çünkü o eskiden muhtaç duruma düşmüş, paranın eksikliğinde nice zorluklar yaşamış. Şimdi ise para elinin altında ve har vurup harman savrulmaması gereken, kıymeti bilinmesi gereken bir şeydir.

Sonuç itibariyle elimizde bulunan şeylerin kıymetini bilen insanlar olmak zorundayız. Çünkü her şeyin lazım olduğu bir an oluyor. Bu da onlara sahip çıkma konusunda sorumlu davranmamız anlamına gelmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski