Buğday Başak Verince Orak Pahaya Çıkar Kompozisyon

Fikir getirsin diye bu sayfada örnek olarak buğday başak verince orak pahaya çıkar ile ilgili kompozisyon yazmak istedik.

Normal zamanda pek dikkat çekmeyen şeyler günü geldiğinde, bir fayda sağlayacak olduğunda kıymete biner. Buğday biçmek için kullanılan orak da bunlardan biridir. Henüz yeni çıkan, başağı olmayan buğday biçilmeyeceği için orağı kimse dikkate almaz. Lakin buğday başak verince ona gerek duyulacağı için pahası artar. Aslındaki hayattaki birçok şey insanlar için böyledir. Gerek duyulan her şey kıymetlidir.

Orak buğday biçileceği zaman çok lazım olan bir eşyadır. Başka zamanlarda kimse orağın yüzüne bakmaz ama vakti geldiğinde o değersiz görülen orak bile o kadar kıymetlenir ki anlatamam. Demek ki lüzum anında her şey değerlenir diyebiliriz. Mesela evimizde birçok eşyamız var. Bazılarıyla çok zaman işimiz olmuyor. Onlar öyle ortalıkta önemsiz gibi duruyor. Ancak bu, onların lazım olmayacağı, kıymetsiz bir şey olduğu anlamına gelmez. Öyle bir an gelir ki onlar önemli ölçüde işimizi kolaylaştırır. İşte o zaman anlarız ki her şeyin bir kullanım vakti vardır.

Sonuç itibariyle hiçbir şeyi kıymetsiz veya gereksiz gibi görmemeliyiz. Her şeyi kullanıldığı bir zaman dilimi vardır. Bu, ancak lazım olan anda ortaya çıkan bir durumdur. O yüzden eşyalarımıza iyi sahip çıkmalı, onların bakımını yapmalıyız. Bununla işim olmaz deyip hiçbir şeyi yabana atmamak gerekiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski