Kelebek adlı şiiri hikaye ya da fabl türünde kendi duygu ve düşüncelerinizi de katarak yeniden yazınız.

Soru: Kelebek adlı şiiri hikaye ya da fabl türünde kendi duygu ve düşüncelerinizi de katarak yeniden yazınız.

Bir sabah uyandığımda odama güneş ışığı düşmesiyle havanın açık ve güneşli olduğunu düşündüm. Odanın içine hemen dışarıdaki ağacın dallarının gölgesi düşüyordu. Bu gölge hareketli olunca yel estiğini tahmin ettim. Kalkıp camdan bir baktım ki dışarıda yeller esiyor. O sırada pencereye bir kelebek kondu. Kelebeğe sevgiyle baktım. Onu yel alıp götürmesin diye içeri aldım. Hatta onunla konuştum. Benden ürkmedi.

Aramızda bir dostluk kurduk. Birkaç saat onunla oyun oynadım. Kanatlarını şefkatle, nazikçe okşadım. Yel esintisi durunca öğleden sonra kelebeği özgürlüğüne bıraktım. Ardından da yine gel diyerek el salladım. O gün içim kıpır kıpırdı. Akşam olmadan evin önünde koşturdum, eğlendim. Aklım da kelebekte kalmıştı. Başına bir şey gelmemiştir diye umuyordum. Gece oldu. Kelebeği düşünerek uyudum. Rüyamda fırtına çıkıyormuş. Kelebek de bu fırtına da daldan dala savrularak bir ağaca çarpıp ölüyormuş. Bu beni çok üzdü. Birden ateşler içinde uyandım. Gördüğüm şeyin rüya olduğunu anlayınca içim öyle bir rahatladı ki anlatamam. Derinden bir oh çektim. Sonra mutfağa gidip bir bardak su içerek tekrar yattım. Sabah annem beni kahvaltıya çağırınca uyandım. Hemen elimi yüzümü yıkayıp kahvaltımı ettim. Daha sonra olanları annem anlattım. Kelebeğin gelmesini dört gözle bekliyordum.

Kendi odamda ödev yapmaya başladım. Hava da dünkü gibi günlük güneşlikti. Bu sefer rüzgar esmiyordu. Ara sıra pencereye doğru belki kelebek gelir diye baktım ama bir iki saat geçmesine rağmen görünürde hiçbir şey yoktu. Tam masanın başından kalkacakken bir ses duydum. baktım ki kelebek cama konuş. Onu böyle görünce dünyalar benim oldu. Hemen camı açıp elime aldım. Ona iyi ki geldin, sayende neşem yerine geldi dedim. Sonra odanın içine bıraktım. O da oradan oraya uçtu, kondu. Dışarı çıkardım. Bahçedeki çiçeklerin dallarına kondu. Ben de sevgiyle onu izledim. Onun uçması içimi rahatlatıyordu. Çünkü kelebek uçmadan yaşayamaz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski