Çevre kirliliğinin yol açtığı zararları sınıfça konuşunuz.

Bu yazımızda çevre kirliliğinin yol açtığı zararları sınıfça konuşunuz hakkında 4. Sınıf Türkçe için örnek bir metin yazacağız.

Çevre kirliliğinin yol açtığı zararlar doğal yaşam alanlarının bozulması, bu kirliliğe bağlı olarak toprakta yetişen bitkilerin hastalıklı olması, bitki ve hayvan türlerinin yok olması, kirli bir hava ortaya çıkması gibi zararlardır.

Çevre kirliliğinin yol açtığı zararlar, canlıların hayatına doğrudan olumsuz yönde etki eder. İçtiğimiz sulardan tutun da soluduğumuz havaya, ürettiğimiz ürünlere kadar her şeyin sağlıksız olmasına yol açar. Aynı zamanda denizlerde, nehir ve göllerde balık ölümleri meydana gelir. O zaman sağlığın bozulması daha kolay hale gelir. Mikroplarla iç içe yaşayan canlılara yaşamak zindan olur. Çünkü çevre kirli olduğunda bunun etkilerinden kaçamayız. O yüzden çevre temizliğine önem vermek hepimize de düşmektedir.

Sonuç olarak insan, hayvan ve bitki gibi tüm canlıların güzelce yaşayabilmesi çevrenin temiz olmasına bağlıdır. Kirli bir çevre hastalıklara, kainattaki dengenin bozulmasına, yağışların azalmasına, kuraklığın artmasına yol açar. Bunlar da hayatımızı tehlikeye atmak demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski