Yaşadığınız çevreyi gözlemlemeniz neden önemlidir? Açıklayınız.

6. Sınıf için soru şöyle: Yaşadığınız çevreyi gözlemlemeniz neden önemlidir? Açıklayınız.

Ben yaşadığım çevreyi her açıdan daha yakından tanımak isterim. Mesela yaşadığım çevrede insanlar geçimini neyle sağlıyor. Ya da bu çevre temiz mi, yaşamaya uygun mu dışarıdan bunu gözlemlerim. Aynı zamanda orada hava olayları ne şekilde diye bakarım. Su kaynakları az mı çok mu diye incelerim. Bütün bunların hepsi yaşadığım çevreyi daha iyi anlamamı sağlar.

Yaşadığımız çevrenin ekonomik koşulları nasıldır, iş yönünden çeşitlilik var mıdır? Ev fiyatları ne durumdadır. Piknik alanları nasıldır gibi konulara özellikle dikkat ediyorum. İnsanları anlayışlı mı, yoksa kabalık mı ediyor gibisinden yaşadığım çevreyi dışarıdan bir gözle bakarak gözlemlerim. Bu kapsamda o bölgenin geçim kaynakları, ekonomik düzeyi, iklimi, mesire alanları, sosyal, sanatsal, kültürel ve spor faaliyetleri hakkında daha geniş bir bilgi edinme imkanımız olur.

Kısaca belirtmek gerekirse yaşadığımız çevreyi gözlemlemek orası hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar. Yabancı birine doğru bilgi aktarımında bulunmamıza katkısı olur. Çünkü biz gözlem yaptıkça orayı çok iyi öğrenir ve tanırız. Sonuçta bilmediğiniz bir yerin yabancısı olduğunuz için ilk başlarda biraz tedirgin olursunuz. Gözlem yaptığınız zaman orayı daha iyi analiz ederek, her şey hakkında bilginiz olur. Böylelikle yabancılık da çekmezsiniz. Böylece bütün endişeniz de gider.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski