Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet ile İlgili Kompozisyon

Yarışmaya hazırlanmak için yazdığımız yüreklerde Akif dillerde hürriyet ile ilgili kompozisyon metnimizi örnek olarak inceleyebilir, fikir alabilirsiniz.

Kalbi vatan aşkıyla yanıp tutuşan, vatanına, milletine bağlı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, sen yüreklerimizdeki vatan sevgisini harekete geçiren eşsiz bir şairsin. Hürriyet aşkını İstiklal Marşının her mısrasında tattıran bir kahramansın. Bildiğiniz gibi Akif’in yüreklerimizde çok özel bir yeri vardır. O, bu vatana sevdalı olan yaralı gönlüyle bağımsızlık aşkını İstiklal Marşı gibi eşsiz dizelere nakış nakış işlemiştir. İstiklal Marşı sadece on kıta halinde bir şiir olarak görülmemelidir. O bizim milli marşımızı olmasının yanı sıra hürriyeti dillendirdiğimiz, gururla okuduğumuzu eşsiz bir bağımsızlık türküsüdür.

Mehmet Akif Ersoy, vatanını çok seven biri olarak halkımızın Milli Mücadelede çektiği zorlukları, şehitlerimizi, İstiklal marşında anlatırken bayrağımıza da seslenerek korkma demiştir. Bu vatanda son damla kanımız akana kadar sen emin ellerde olacaksın demek istemiştir. O, yüreği milleti için atan ne güzel bir vatan şairidir. Onun mısralarında hayat bulan hürriyet sevdası apayrı bir anlam taşımaktadır. Kaç yıl geçerse geçsin her fırsatta dilimizde hürriyet söylemleri olmalıdır. Büyük bir saygıyla Mehmet Akif Ersoy'un adını onurla yaşatmalıyız. Yeni nesillere bu sevgiyi, hürriyet aşkını olması gerektiği gibi aktarabilmeliyiz. Akif’in bütün imkansızlıklara rağmen marşımızı yazdığı için para ödülü almamasından çok önemli dersler çıkarmalıyız. Vatan söz konusu olduğunda gözümüzün hiçbir şey görmemesi gerektiğini anlamalıyız.

Bugün bize düşen bu hürriyet aşkını sonsuza kadar yüreklerimizde taşımak olacaktır. Hem Akif gibi milli şairimizin ruhu şad olacak hem da vatanımız emin ellerde olacaktır. Bu yüzden her zaman bayrağımız, vatanımız en üstün öncelikte yüreğimizde olmalıdır. Çalışmalarımızı vatan için, hürriyetimiz için daha özverili yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski