Aldığımız Nefesi Bile Geri Veriyorsak Hiçbir Şey Bizim Değil Kompozisyon

Aldığımız nefesi bile geri veriyorsak hiçbir şey bizim değil ne demek? Bu söz ile ilgili kompozisyon yazımıza bakabilirsiniz.

İnsan olarak sanki bu dünyada sürekli kalacağız gibi bir düşünceye kapılıyoruz. Bütün yaşantımız bu temelde şekilleniyor. Oysa işin aslına bakarsak aldığımız nefesi bile geri veriyoruz. Sadece bu bile hiçbir şeyin daima bize ait olamayacağını göstermektedir. Yaşadığımız evlerimiz, aldığımız arabalar, villalar, arsalarımız, yazlık evlerimiz sonsuza kadar bizim değildir. Ömrümüz gelip geçicidir. Bu dünyada ne kadar süreliğine misafir olacak isek o kadar yaşayacağız. Dolayısıyla ölüp gittikten sonra sahip olunan bütün mallar da geride kalıyor. Onları alıp yanımızda götürmüyoruz.

Zenginler hiç kurusa bakmasın. Çünkü ne kadar para pul içinde olsalar da yarın bir gün mezara yalnızca kefele konulacaklar. Yanına arabasını, daireleri maalesef alamayacaklar. Zaten hepimizin bir nefeslik ömrü var. Bu nefesi bile geri veriyoruz. O bizimle sürekli kalmıyor. Bunları göz önüne  alınca hiçbir şey bizim değildir ne demek çok daha iyi anlıyoruz. Tanıdığımız bazı insanlar varlıklarıyla övünebilir, büyüklenebilir. Bunlara aldırış etmemek lazımdır. Bilinen bir gerçek var ki sahip olduğumuzu sandığımız her şeyi bir gün geride bırakıp gideceğiz.

Kısaca belirtmek gerekirse şu anda kullandığımız, sahibi olduğumuz adımıza kayıtlı araç gereçlerin geçici bir süreliğine bizimdir. Bu hep böyle olacak diye düşünemeyiz. ecel geldikten sonra neyimiz var, neyimiz yok hepsi dünyada kalacak. Biz ise çoktan göçmüş olacağız. O yüzden hiçbir şeye çok derinden bağlanmamalıyız. Yani bir şeyi gereğinden fazla sahiplenip böbürlenmemeliyiz. Yaşadığımız müddetçe bizim olan eşyalarımızı, haliyle kullanalım ama onlara aslında emanet olarak taşıdığımız mal varlıklarıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski