Elektriğin olmadığı bir dünyada yaşasaydık nasıl bir hayatımız olurdu? Duygu ve düşüncelerinizi bilgilendirici metin şeklinde defterinize yazınız.

Bu bölümde yazdığımız metnin sorusu: Elektriğin olmadığı bir dünyada yaşasaydık nasıl bir hayatımız olurdu? Duygu ve düşüncelerinizi bilgilendirici metin şeklinde defterinize yazınız.

Elektrik olmasaydı akşamları karanlıkta oturmak zorunda kalırdık. Gerçi mum, gaz lambası falan kullanılırdı ama bunlar elektriğin yerini hiçbir şekilde tutamaz. Şimdi elektrik olduğu için birçok aracın elektrikle çalıştığını düşünürsek elektrik olmasaydı bu araçlar zaten icat edilip üretilmezdi. Gündüz güneş ışığı ile tüm dünya aydınlık olurdu ama geceleri her yer karanlıklar ülkesine dönerdi.

Elektriksiz bir hayat çok zor olurdu ama ona da alışırdık. Çünkü insan her şey alışıyor. Adına elektrik denen şey icat edilmeseydi zaten böyle bir şey olduğundan bile habersiz yaşardık. Kendimize farklı imkanlar oluşturmaya çalışırdık. Mum, gaz lambası gibi çeşitli araç gereçleri hayatımızda daha fazla kullanırdık. Isınma için yakacak, kömür, odundan yararlanırdık. Haberleşme için mektuba gerek duyardık. Her şey aslında eski usul yöntemlerle zor da olsa idare edilirdi. Yokluk zamanları aklıma geliyor. Şimdi biz elektriğin ne kadar faydalı bir şey olduğunu biliyoruz da o yüzden olmasa hayat yaşanmazdı diyoruz ama hiç olmasa bundan bihaber olacağımız için o zamanki koşullara ayak uydururduk.

Sonuç olarak elektriğin yokluğunda hayatımız daha meşakkatli olurdu diye düşünüyorum. Yemeklerimizi, malzemelerimizi uzun süreli saklayamazdık. Çünkü buzdolabı için de elektrik gerekiyor. İnternet denen bir şey olmazdı. Su ısıtıcıları olmazdı. Süpürge işi ilkel yöntemlerle halledilirdi. Bilgisayar, şarj, telefon bunlar da olmazdı elbette. Kapsamlı bir açıdan bakıyorum da hemen her şey elektrikle çalışıyor. O zaman elektriğin icat edilmediğini, farz edersek bütün bunlar en başından hiç olmazdı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski