Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen Kompozisyon

Cümleler doğrudur sen doğru isen doğruluk bulunmaz sen eğri isen ne demek konusunu açıklayan bir kompozisyon kısaca yazdık.

Hayatın merkezine doğruluğu almalıyız. Eğer biz doğru dürüst bir insan olursak ağzımızdan çıkan sözler de doğru olur. Yanlış bir insan olursak o zaman doğruluk namına hiçbir adım atamayız. Herkes tarafından dışlanan biri haline dönüşürüz.

Doğruluk olmazsa olmazımızdır. Bu anlamda her zaman doğruluktan yana olmalıyız. Tarafımız bu konuda çok net belli olmalıdır. Yaşantımızla, davranışlarımızla, sözlerimizle hep doğruluğu benimsemeliyiz. Başka bir deyişle doğruluk yaşam felsefemiz olmalıdır. İnsan özü sözü bir ve doğruluğu benimsemiş biri olursa cümleleri de doğrudan yana olacaktır. Ancak yanlış yolda olan birinin ağzından çıkan sözlerin de bir ehemmiyeti kalmaz. Kısacası karakteri doğruluk üzerine şekillenmiş bir insanın dilinden dökülen cümleler de doğrudur. Çünkü o bunu iliklerine kadar benimsemiştir. Bu noktada kimseyi aldatmamak lazımdır. Her ne olursa olsun duruşunu bozmayan, doğruluğu hep el üstünde tutan insanların yaptığı ve konuştuğu her şey de doğrudur.

Sonuç olarak doğruluk bizim için temel çıkış noktasıdır. Dilimiz daima doğruyu söylemelidir. Hayatımızda da doğruluğu uyguladığımızda her şeyiyle doğru bir insan olmuşuz demektir. Yaşantısı ve sözleri tutarlı olmayan insanlar doğruluk adına ne dese boştur. Bu yüzden doğru dürüst biri olmak çok kıymetlidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski