Elektronik, Beyin, Bağlantı, Hesap, Bankamatik, Hızlı Kelimeleri ile İlgili Hikaye

Aşağıdaki kelimeleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenizde; kişi, olay ve mekan unsurlarına yer veriniz. Hikayede kullanılacak kelimeler: elektronik – beyin – bağlantı – hesap – bankamatik – hıphızlı.

Caner'in beyni elektronik alanda zehir gibi çalışıyordu. Zaten elektriğe olan ilgisinden dolayı sayısal bölümde okumayı seçmişti. Şimdi ileriye dönük büyük hesaplar yaparak gerçekleştirmek istediği projelere yoğunlaşmıştı. Gerçek hayatla zihninde olan düşünceler arasında bağlantı kurdu. Bu düşüncesini hayata geçirebilirdi.

Şehirlerde banka şubelerini tek tek gezdi. Projesi kapsamında bir bankamatik üretmeyi düşünüyordu. Ona göre banka sırası beklemek insanlar için bir eziyetti. Bankamatik yapılırsa herkes bütün parasal işlemlerini hıphızlı halledebilecekti. Böylelikle zamandan kazanmış olan insanlar sıra bekleme gibi bir dertten de kurtulacaktı. Projesini tüm sınıf karşısında sunduğunda herkesten büyük alkış aldı. Hatta hocası bu projeyi şehrin valisine ulaştırdı. Vali okulu ziyaret ederek Caner'in keskin zekasına hayran kaldı. Böyle elektronikten anlayan gençlere çok ihtiyacımız var diyerek ona destek olacağına dair söz verdi.

Birkaç ay sonra Caner projesini Teknofestte sergiledi. Bunların yapılmasında hocası ve valinin çok katkısı oldu. Bu proje halktan tam not aldı. Birkaç ay sonra artık bankamatik üretim sistemi devreye girdi. Caner önceleri kafasında kurguladığı bu hayalini gerçekleştirince çok sevindi. İnsanlar böyle kullanışlı bir şey yaptığı için çok mutluydu. Artık tüm yurtta şehirlerin işlek yerlerine bankamatikler yapıldı. Herkes parasal işini kolaylıkla ve hıphızlı bir şekilde hallediyordu. İnsanlar bunu yapana dua ediyordu. Caner herkesin gönlünde yer edinmişti. Bankalar ise eskiye oranla daha sakinleşti. Çünkü onların saatlerce yaptığı işi bankamatikler anlık olarak görüyordu.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski