Neden Doktor Olmak İstiyorum Kompozisyon

Neden doktor olmak istiyorum konulu kompozisyon örneğini kısaca ele aldık.

Doktorluk birçok insanın hayalini süsleyen çok önemli meslekler arasındadır. Kimisi tıp okuyup cerrah olmak ister, kimisi dahiliye uzmanı olmak ister. Ben ise çocuk doktoru olmak istiyorum. Sebebi ise çocukların yarınlara daha sağlıklı koşmalarını isteyişimdir. Bana göre çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyor. Onlara sağlıklı bir ömür sunabilmek amacıyla doktorluk alanında elimden ne geliyorsa yapardım.

Genel anlamda düşündüğümüzde doktorluk sorumluluğu çok ağır olan bir meslek olarak karşımıza çıkar. Yapılan tedaviler uzun bir süreci kapsayabileceği gibi bazı hastalıkların tedavisi için ise kısa zaman gerekir. Hangi ilacın hangi hastalığa iyi geldiğini bilmek bence önemli bir ayrıcalıktır. Bu yüzden doktorlara büyük saygım var. Sizin bir yerini ağrıyor, doktora gidiyorsunuz. Bir reçete alıp eve dönüyorsunuz. Aldığınız ilaçları düzenli şekilde kullandığınızda bir şeyciğiniz kalmıyor. Ondan sonra doktora ne kadar minnet duyuyorsunuz. Böyle insanlara faydalı bir işi yapmaz elbette çok özel bir duyu hissettirir. Bu yüzden insanların gözlerinde mutluluğu görmeyi ancak doktorlukla erişebiliriz. Hele çocuklar karşınızda hasta ve yaralı vaziyette kıvranıyorsa onları asıl yüzü gülen bir hale çevirmek için neleri vermezdik. Çocuklar gülsün, eğlensin, oynasın diye vardır. Ağlasın, hasta olsun, acı çeksin diye değil. Her ne sebeple olursa olsun doktorluk çok faydalı bir mesleğin adıdır. Böyle manevi değeri büyük bir mesleği yapmak istemek de en doğal hakkım diye düşünüyorum.

Kısacası bazı ağır hastalıklarda karar vermesi çok zor olsa da doktorların çok büyük bir iş yaptığını hepimiz biliyoruz. Onlar gerek anestezi gerekse ilaçla tedavi olsun her şeyin en uygun olan yöntemini bilen sağlık uzmanlarıdır. Bu yüzden doktorlarımıza her zaman saygılı olmak, onları el üstünde tutmak lazımdır.

5 Yorumlar

  1. Çok iyimiş umarım hayalin gerçek olur.....♡ Ben ise cerrah olmak istiyorum...☆ şey bunun için senim yardîmına ihtiyacımm varrr İnsan anatomisi ile ilgili bişeyler atarmısınn ????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ileride cerrah olacağım tıp okuyorum inşallah başarırsın

      Sil
    2. ama bende inşallah oluruz

      Sil
  2. Allahım merhaba ilkkes bir kişi cerrah olmak istediğini duydum bende cerrah olmak isterim hemde sonsuza kadar ya sen

    YanıtlaSil
  3. Ben göz doktoru olmak istiyorum

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski