Seyahat ile İlgili Kompozisyon

Seyahat ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsandaki gezip görme isteği sonucu ortaya çıkan ve bir yerden baka bir yere çeşitli ulaşım araçları vasıtasıyla yapılan yolculuğa seyahat denir. Seyahat içinde gezmek var, farklı diyarları yakından tanımak ve görmek var. Bu kapsamda seyahat eden bir kişi yeni şeyler öğrenir. Faklı insanlarla tanışır. Farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı bulur. Dili, dini farklı olan insanlarla iletişim kurar.

Seyahat için bilet alınır. Belli bir güzergah vardır. Ancak insan hoşuna gitme bakımından istediği ulaşım aracıyla seyahat yapmayı tercih eder. Mesela kimisi yavaşlığıyla bilinen trenle yolcuk yapmaktan hoşlanır. Kimisi uçağa binip bir an önce varmak istediği yere ulaşmak ister. Kimisi de otobüsle gider Ne olduğuna bakılmaksızın seyahat sayesinde hep yeniş yerele gidilir. Oraların tarihi, kültürü, doğal güzellikleri hakkında daha önceden hiç bilmediğiniz pek çok bilgiye vakıf olursunuz. bu yüzden seyahat ister tatil amaçlı ister yeni yerler keşfetme amaçlı olsun her anlamda insan büyük katkı sağlamaktadır.

Sonuç olarak seyahat etmek insanı pek çok açıdan geliştirir. Sosyalleşmeye katkı zaten apayrıdır. Seyahat yolculuktur. Bu yolculuk sırasına tanık olduğumuz güzellikleri hafızasına kaydeden insan evine geri döndüğünde çevresindekilere gördüğü güzellikleri, edindiği taze bilgiler büyük bir heyecanla anlatmanın kıvancını yaşar.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski