Velveleye vermek ne demek?

Bu yazımızda velveleye vermek ne demek hakkında kısaca söz edeceğiz.

Bazı insanlar bir şey olduğunda gereğinden fazla olarak bağırır, çağırır. İnsanları telaşa düşüren feryatlar eder. Halbuki bu kadarı da fazladır. Yok yere ortalığı gereksiz telaşlandırmak veya heyecana düşürmeye velveleye vermek denir. Böyle bir yaklaşım işi daha da karmaşık bir hale sokar. İnsanlar başınızda toplanır, herkeste bir panik havası oluşur. Oysa bu, zaten kötü olan durumu daha kötü yapar.

Bazen istemediğimiz kötü durumlar yaşayabiliriz. Bu durumda heyecan ve üzüntümüz yüksek seviyededir. Bu tür zamanlarda bazı kişililer duygularına yenik düşüp çok fazla telaş ederler. Hal böyle olunca feryat figan ederek durumu daha da kötüleştiren korku ve endişe dolu cümleler kullanırlar. Herkes başlarına üşüşür bir şey mi oldu diye. Bir de bakarlar ki bu insan haddinden fazla naralar atarak ortalığı velveleye vermiş.

Kısacası sakin kalmak her zaman için daha iyidir. Elbette başımıza çeşitli felaketler gelebilir. Bazen çok üzücü şeyler yaşayabiliriz. Böyle anlarda sakin kalıp ortalığın yatışmasını beklemekten başka çaremiz olmaz. İnsan sakin olursa bağırıp çağırıp ağlayarak etrafı velveleye düşürmez. Buna çok da gerek yoktur. Tabii ki üzülür, ağlar ama yanındakileri paniğe düşürecek şeylerden kaçınmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski