Daha İyi Bir Dünya İçin Neler Yapmalıyız Kompozisyon

Daha iyi bir dünya için neler yapmalıyız? Kompozisyon halinde kısaca değindik.

Daha iyi bir dünya için tüm insanlığı kapsayacak şekilde evrensel olarak ortak bir amaç belirlemeliyiz. Bu amaç sevgi etrafında birleşmek veya çevre bilinci oluşturmak gibi önemli konular olabilir. Bana göre daha güzel bir dünya için savaşları, kötülükleri bir yana bırakıp dünyayı yaşanabilir bir yer haline getirmek için çabalamalıyız.

Mesela yeni nesillere insan ayrımı gözetmeksizin sevgiyi aşılamak çok önemli bir adımdır. Sevgiyle büyüyen nesiller bunu geleceğe da aktarabilirler. Bir de dünyanın başlı başına bir sorunu daha var. O da çevrenin kirletilmesi, hayvanların katledilmesidir. Böyle kötü şeyler yapacağımıza kirliliği önlemek adına yatırım yapsak çok daha iyi olur değil mi? Doğayı acımasızca tahrip etmek bütün insanlığı ilgilendiren bir konu olduğu için bu ortak amaç etrafında toplanmalıyız. Bütün bu olumsuz durumlara bir son verip yeşil bir dünyaya ışık yakmalıyız. Savaşları da göz önüne alırsak bu acı ve gözyaşının kimseye bir faydası olmadığını görüyoruz. O zaman neden çocuklar öksüz ve yetim kalsın ki, neden analar ağlasın, babalar hayatından olsun ki demeden geçemiyoruz.

Sonuç olarak dünya için çok önemli sorunlar olarak savaş, doğanın kirletilmesi ve hayvanların nesline son verilmesi konuları öne çıkmaktadır. Bunları birlikte aşabilecek bir sevgi köprüsü oluşturmalıyız. Dünya hepimizindir. Bunu asla göz ardı etmemeliyiz. Her şeyiyle bütün canlılara sığınak olan dünyamızı güzelleştirmek de biz insanların elinde olduğunu unutmayalım.

7 Yorumlar

  1. Çok teşekkürler bu bilgiler sayesinde sınavdan yüksek aldım

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Yarınki sınavdan 100 alacağıma inancım tam sayenizde

    YanıtlaSil
  4. Türkçe konuşma sınavındanmı

    YanıtlaSil
  5. Vok tesekkurker sizin sayenizde hoca beni oldurdu

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski