Dijital Zorbalık ile İlgili Hikaye

Dijital zorbalık ile ilgili hikaye yazımızda siber zorbalığa dikkat çekmek istedik.

Haldun henüz küçük bir çocuktu. Ailesinin maddi durumu oldukça iyiydi. Ona bilgisayar alınmıştı. Bunun nedeni derslerine bilgisayar ortamında daha iyi çalışmasıydı. Ancak Haldun biraz ders çalışıyor, zamanının büyük bölümünde ise internette geziniyor ve bilgisayar oyunları oynuyordu. İnternet üzerinden online olarak çok oynadığı bir oyun vardı. Bu oyunda gerçek kullanıcılar vardı. Oyun sırasında ekranda yazışıyorlardı.

Oyunun ilerleyen aşamalarında çeşitli para ödüllerine layık oluyorlardı. Hal böyle olunca heyecan tavan yapıyor ve bu oyunu oynayanlar daha çok bağlanıyordu. Haldun kendisini bilgisayarda oynadığı bu oyuna çok kaptırmıştı. Canlı olarak başka oyuncularla sohbet ediyordu. Bir gün sohbet odasında ona yönelik bir tehditle karşılaştı. Bunun adı tam anlamıyla dijital zorbalıktı. Onu tehdit eden kullanıcı kazandığı ödülleri vermesini istiyordu. Haldun ise o kadar çabalamış ve oyunda belli bir seviyeye gelmişti. Buna asla razı değildi.

Karşıdaki kişi yaş olarak ondan büyüktü ve internet üzerinden kurduğu baskıyla istediğini alacağını zannediyordu. Haldun bu zorbalığı kafasına taktı. Çok korktuğu için son zamanlarda içine kapandı. Durumu anlayan annesi ne olduğunu sordu. Haldun başta gizlese de sonunda anlatmak zorunda kaldı. Babası da meseleyi öğrenince onu teselli ettiler. Oyuna bağlanıp zorbalık eden kişiyle iletişime geçen babası, oğlunu tehdit eden kişiyi uyardı. O günden sonra böyle bir olay olmadı. Haldun için de bilgisayar oyunlarının kontrolsüz olduğunda ne kadar tehlikeli olduğunu anlattılar. O da anne ve babasına hak verdi. Artık bilgisayarı daha sınırlı bir zamanda ve ailesinin kontrolünde kullanmaya başladı. Bu siber zorbalık olayından gereken dersi aldığı için derslerine daha çok ağırlık verdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski