Düşünceleriniz Ne İse Hayatınız Da Odur. Hayatınızın Gidişini Değiştirmek İstiyorsanız, Düşüncelerinizi Değiştiriniz Kompozisyon

Düşünceleriniz ne ise hayatınız da odur. Hayatınızın gidişini değiştirmek istiyorsanız, düşüncelerinizi değiştiriniz sözü ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca bir yazı yazacağız.

İnsanların düşünceleri onların yaşam tarzını belirleyen en büyük etkendir. Yani içimizde doğup büyüyüp gelişen ve aklımıza yatan düşünceler doğrultusunda yaşarız. Bunlar bizim vazgeçemediğimiz yaşam tarzımızı oluşturur. Birinin aklında ne varsa gerçek hayatta onu uygula. Çünkü öyle düşündüğü için bu şekilde davranır. Demek ki, düşüncelerin hayatınızla bir ilgisi var.

Hayatın hep aynı seyirde devam etmesi insanları bazen sıkar. Biraz değişmek gerektiğini düşünüyorum. Bu değişimler tabii ki iyi yönde olmalıdır. Hayatımızın gidişatını olumlu yönde etkileyen karalar vermek durumundayız. Bu yüzden iyice düşünüp nelerden vazgeçmemiz gerektiğini anlamalıyız. Kendi açısından doğru olduğunu düşündüğü bir şeye körü körüne bağlı kalmak insanı köreltir. Hal böyle olunca ise bir gıdım dahi ilerleyemez o insan. Zira hayatta her gün yepyeni şeyler karşımız çıkıyor. Olaylar ve durumlar hız kesmeden bir anda gece ile gündüz gibi büyük farklılıklarla ortaya çıkıyor. Bu durumda bir şeye köle gibi bağlanıp kalmaktansa düşüncelerde yeni şartlara uyum sağlama anlamında değişiklik yapılması ve buna göre hayatımızı düzenlememiz gerekiyor. Böylece hayatın gidişi de olumlu yönde değişecektir. Belki de geriye dönüp baktığımızda iyi ki bu değişikliği yapmışım diyerek kendimizle gurur duyacağız.

Kısacası her şeyin her an değiştiği bir dünyada düşüncelerimizi değiştirmeye ihtiyacımız olduğu kesindir. Bu sayede yeni çağa ayak uydurabilir ve yaşanan olumlu gelişmelerden kendimize pay çıkarabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski