Düşünceleriniz Ne İse Hayatınız Da Odur. Hayatınızın Gidişini Değiştirmek İstiyorsanız, Düşüncelerinizi Değiştiriniz Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelerken düşünceleriniz ne ise hayatınız da odur, hayatınızın gidişini değiştirmek istiyorsanız, düşüncelerinizi değiştiriniz sözü ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsanların düşünceleri onların yaşam tarzını belirleyen en büyük etkendir. Yani içimizde doğup büyüyüp gelişen ve aklımıza yatan düşünceler doğrultusunda yaşarız. Bunlar bizim vazgeçemediğimiz yaşam tarzımızı oluşturur. Birinin aklında ne varsa gerçek hayatta onu uygula. Çünkü öyle düşündüğü için bu şekilde davranır. Demek ki, düşüncelerin hayatınızla bir ilgisi var.

Hayatımızın gidişatını olumlu yönde etkileyen kararlar vermek durumundayız. Bu yüzden iyice düşünüp nelerden vazgeçmemiz gerektiğini anlamalıyız. Kendi açısından doğru olduğunu düşündüğü bir şeye körü körüne bağlı kalmak insanı köreltir. Hal böyle olunca ise bir gıdım dahi ilerleyemez o insan. Zira hayatta her gün yepyeni şeyler hız kesmeden bir anda gece ile gündüz gibi büyük farklılıklarla ortaya çıkıyor. Bu durumda bir şeye köle gibi bağlanıp kalmaktansa düşüncelerde yeni şartlara uyum sağlama anlamında değişiklik yapılması ve buna göre hayatın düzenlenmesi gerekiyor.

Düşüncelerimiz bizi belirli bir kalıba sokan zihinsel anlayışımızdır. Bunlar hayatımıza yön verir. İşte bu nedenle sahip olduğumuz düşünceler doğrultusunda yaşarız. Çünkü düşünce yaşam tarzımızı biçimlendirir. Eğer sürekli aynı yaşantımız varsa, bir yerden sonra bu sıkıcı olmaya başlar. Biraz değişikliğe gitmek lazım gelir. Onun için işe düşüncemizi değiştirmekten başlamalıyız. Çünkü işin özü orada bitiyor. Toprakta bir tohumun filizlenmesi ve bir değişiklik meydana gelmesi gibi hayatımızın gidişatı da ilk olarak zihnimizde cereyan eder. Yani düşünceler bir tohum gibidir. Her şey önce orada başlar. Bundan dolayı hayatın gidişinde bir değişiklik için fikirlerimizi değiştirmeliyiz.

Sonuç olarak yenilik ve değişim her zaman için gereklidir. Değişim insanın kendini yenilemesi ve hızla gelişen çağa adapte olması ve hayattaki gidişatın seyrini etkilemesi bakımından çok önemlidir. Belki de bu sayede yepyeni bir hayata kapı açmış olacağız. Kısacası her şeyin her an değiştiği bir dünyada düşüncelerimizi değiştirmeye ihtiyacımız olduğu kesindir. Bu sayede yeni çağa ayak uydurabilir ve yaşanan olumlu gelişmelerden kendimize pay çıkarabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski