Eğer Kelebekleri Tanımak İstiyorsak Birkaç Tırtıla Katlanmak Gerekir Kompozisyon

Eğer kelebekleri tanımak istiyorsak birkaç tırtıla katlanmak gerekir ne demek sorusu ile ilgili kompozisyon yazımız için bakabilirsiniz.

Kelebekler son derece sevimli hayvanlardır. Onlar baharın neşesidir desek yanlış olmaz. Birbirinden güzel ve rengarenk çeşitleriyle gözümüze canlılık katan kelebekler tam da sevilecek canlılardır. Yalnız kelebek ortaya çıkmanda önce bazı aşamalardan geçer. Tırtıl bunlardan biridir. Tırtıl ise çok iticidir. Onu elimize bile almak istemeyiz. Ancak ona katlanırsak sonunda kelebek gibi çok sevimli ve güzel bir şey ortaya çıkar.

Hayatta bazı şeylerin sn hali çok güzel olabilir. Ona yakın olmak isteyebilir. Fakat bu son halini almanda önceki evreleri hoşumuza gitmeyecek türdendir. Burada bir şeyi el etmek istiyorsak onun getireceği bazı sıkıntıları göze almak zorundayız anlamı vardır. Demek ki bir güzelliğe kavuşmak için onun önceki aşamalarında yaşanacak sıkıntılara katlanmak gerekiyor. Hiçbir şey en güzel şekliyle bir anda karşımızda belirmiyor. Her şeyi bir oluşum ve olgunlaşma süreci vardır. İlk başlarda çok can sıkıcı olan veya istenmeyen bir görünüme sahip olan bir durum olgunlaştıkça çok seveceğimiz bir al alabilir: Biz ilk aşamalardaki can sıkıcı şeylere katlanırsak bunun mükafatını en sonundaki güzel haliyle almış oluruz.

Sonuç itibariyle göze hoş gelmeyen şeyleri bir anda elimizin tersiyle itmemeliyiz. Onun ilerleyen süreçte alacağı güzel şekli beklemeliyiz. Çünkü bir tırtıl ne kadar iticiyse, bir kelebek o kadar çekicidir. Biz kelebeği avuçlarımıza almak için onun tırtıl haline de yüzümüzü ekşitmeden dayanabilmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski