Vazgeçmemek ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda vazgeçmemek ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsan bir şeyi kafaya koyduysa ondan vazgeçmez. Bu, sevdiğiniz biri olabilir veya ulaşmak istediğiniz bir hedef, kurduğunuz bir hayal olabilir. Genelde müptelası olduğumuz şeylere daha çok bağlıyız. Bu yüzden onlardan vazgeçmeyi hiç düşünmeyiz. Hatta onu elde etmek için ne gerekiyorsa yaparız.

Bir insan sıkı sıkıya bağlandığı bir şeyden kolay kolay vazgeçmez. Çünkü onunla meşgul olmak, zaman geçirmek hoşuna gider. Örneğin siz şarkı dinlemekten hoşlanıyorsanız onu hemen bırakamazsınız. Yani yapmaktan keyif aldığımız işlerden vazgeçmek istemeyiz. Bunun dışında aklımıza koyduğumuz gelecek adına önemli olan hedeflere ulaşmada son derece kararlı oluruz. Hiçbir şey bizi yolumuzdan döndüremez. O bizim için çok önemli bir varış noktasıdır. Bu yüzden her yaptığımız işi ona ulaşmak için yaparız. Adımlarımız atarken bazı yerlere ayağımız takılsa da bu yoldan vazgeçmeyiz. Vazgeçmemek deyince benim aklıma pes etmemek geliyor. Çok istediğimiz bir şeye kavuşana kadar girişimlerimizin devam etmesi önemlidir. Onu elde ettikten sonra ise bir zafer kazanmış gibi mutlu oluyoruz.

Kısacası vazgeçmemek kararlı olanların, kendine güvenenlerin işidir. Bir şeyi, ne kadar çok istiyorsak ona giden yolda her zorluğu göz alırız. ilgi duyduğumuz, keyif aldığımız, yapmaktan hoşlandığımız her şey bizin için çok kıymetlidir. Onları bir kenara atamayız. İşte buna vazgeçmemek denir. Sonunda ise mutluluğu yakalayan, hedef ulaşan ve büyük bir zafer elde edenler vazgeçmeyenlerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski