Cumhuriyet ve Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfaya cumhuriyet ve bağımsızlık ile ilgili kompozisyon metni yazmamızın nedeni size fikir vermektir.

Cumhuriyet rejimiyle birlikte bağımsızlık anlayışı adına taşlar yerine oturmuştur. Yani tüm dünya devletlerine herkes bilsin ki biz artık bağımsızlığımızı elimize aldık mesajı verilmek istenmiştir. Örneğin biz cumhuriyetle yönetiliyoruz. Kendi ülkemizin nasıl yönetileceğini millet olarak biz belirliyoruz. Bu yüzden hiçbir deletin himayesine ihtiyacımız yoktur gibi bir anlam çıkarmak çok doğru olacaktır.

Bağımsız olan bir halkın cumhuriyetle yönetilmesi çağdaşlık adına çok önemlidir. Çünkü cumhuriyet halkçılık ve sosyal devlet anlayışıyla vatandaşın çok kıymetli olduğunu vurgulamaktadır. Millet olarak en güzel şartlarda yaşamayı, insana layık bir yönetim anlayışının ortaya konması cumhuriyetle mümkündür. Oysa bağımsız olmayan bir millet için böyle özgür şekilde yaşamak mümkün değildir. Milletimiz adına cumhuriyet bağımsızlık demektir. Çünkü o dönem yurdumuzda kötü emelleri olan dış devletler birleşerek her taraftan ülkemizi işgal etmeye kalkışmıştır. Ancak devletinin bağımsızlığını, milletinin özgürlüğünü düşünen ve bu millet için en güzel yönetimin cumhuriyet olduğunu bilen Atatürk, halka liderlik ederek bir bütün haline getirmiştir. Vatanın bağımsızlığı için askerimiz ve milletimiz ile düşmana karşı koymuş ve cumhuriyeti ilan etmiştir. Bu sebeple cumhuriyet denilince aklımıza ilk olarak bağımsızlık ruhu gelir.

Sonuç olarak Cumhuriyet içinde bağımsızlık vurgusunu öne çıkaran bir anlayışa sahiptir. Tarihimiz bunu çok iyi bir şekilde kanıtlamaktadır. Cumhuriyet ilan edilince halkın bağımsızlığı, yenilikçi bir devlet anlayışıyla yönetileceği tescillenmiş oldu. O tarihten itibaren bütün ulusumuz şanına yaraşır biçimde varlığını sürdürmeye ve kendi eliyle develet yönetiminde etkili olmaya başlamıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski